El Barça ha fet oficial l'arribada d'Iñigo Martinez. El central biscaí, que arriba a la capital catalana de franc després d'acabar contracte amb l'Athletic Club, firma amb l'entitat culer fins a l'estiu del 2025 sota una clàusula de rescissió de 400 milions d'euros i es converteix en un reforç de luxe per a la rereguarda blaugrana.

Amb una llarga experiència a la Lliga, l'ex de Reial Societat i Athletic complementarà l'eix de la defensa que correspon a la parella Christensen-Araujo i apujarà la competitivitat a la plantilla de Xavi Hernández. I és que, als seus 32 anys, Iñigo ve sent una assegurança de vida a la rereguarda dels equips on ha jugat, sent sempre titular indiscutible des dels seus 22 anys.

Iñigo Martínez, catalitzador des de la rereguarda i amenaça aèria

Amb un poderós físic tot i no ser especialment alt (1,82 metres d'alçada), Iñigo Martínez és un central molt fiable en el cos a cos i sempre ràpid a l'encreuament. No obstant això, les seves principals característiques són la sortida de pilota i el seu joc aeri.

El futbolista nascut a Ondárroa és un catalitzador de futbol des de la rereguarda, capaç de trobar l'home lliure, o bé en el desplaçament en llarg, o bé mirant cap a dins amb la seva bona cama esquerra. Per dalt també és un defensa molt dominador. Ho és a l'hora de defensar a pilota aturada, però sobretot en les jugades d'estratègia ofensiva, on Iñigo Martínez és un destí habitual dels serveis dels seus companys.

Tot i que aquesta temporada no ha estat la seva millor perquè una pubàlgia s'ha encebat amb ell, el defensa basc ha pogut jugar 15 partits en aquesta darrera edició de la Lliga Santander. Traduïts en un total de 1.339 minuts, el qui venia sent el dorsal 4 de l'Athletic Club ha pogut completar el 81,8% de les passades que ha intentat, ha guanyat 54 duels i ha recuperat 92 pilotes. 

Una bala a la recambra de luxe

A priori, Iñigo Martínez no arriba per ocupar la titularitat a la defensa culer, però sí per competir-la. El fitxatge d'Andreas Christensen va venir com l'anell al dit al Barça i el danès s'ha erigit en l'indiscutible soci de Ronald Araujo. Sigui com sigui, amb Iñigo com a alternativa, Xavi sempre tindrà una bala a la recambra de luxe. Mentrestant, Marcos Alonso es limitarà a ser el lateral esquerre ofensiu que sempre ha estat i Eric Garcia quedarà a l'espera de la resolució del seu futur.