Dia molt mogut i molt mediàtic al Palau de Justícia de Barcelona. Des d’abans de les 9 del matí, la premsa ja s’aplegava al Passeig Lluís Companys mentre s’esperava l’arribada de Neymar Jr, el seu pare, Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, entre molts d’altres, que s'asseien al banc dels acusats pel cas Neymar 2, el que implica el fons d’inversió DIS. I aquest dilluns ha començat el judici a Barcelona. Més de 160 professionals de 49 mitjans acreditats i 10 d'ells de mitjans internacionals.

🔵🔴​ Cas Neymar 2: les claus sobre la suposada estafa en el traspàs del jugador del Santos al Barça


💬 El judici del cas Neymar 2 es farà, també, en català
 

Sandro Rosell, el primer en arribar

Entre passeig d’advocats i personal de l'Audiència de Barcelona, han començat a arribar els acusats. El primer de tots, l'expresident del Barça, Sandro Rosell, que a falta de més de mitja hora per a l'inici de la primera sessió, programada per a les 10 hores, ja ha fet acte de presència.

Sandro Rosell / Foto: Eva Parey
Sandro Rosell arribant a l'Audiència de Barcelona / Foto: Eva Parey

Caminar pausat i en direcció clara cap a les escales. Sense dubtar-ho i amb tranquil·litat. Recordem que la Fiscalia li demana fins 5 anys de presó i 10 milions d’euros de multa a l'aleshores president del Barça en el moment del fitxatge de Neymar.

 

Neymar Jr, un més d'un gran equip

El següent focus mediàtic, a falta de poc més d'un quart d'hora per a l'inici del judici, ha estat Neymar. El futbolista, el seu pare i la seva mare han estat acompanyats d'un gran seguici de persones. Davant els tribunals Neymar també tenia el seu propi equip.

 

Neymar, amb un posat mig nerviós i molt en fora de joc. El seu terreny són els camps de futbol, però ja s'està acostumant massa a aquests nous espais. Mirant cap a l'infinit i també mirant a terra, però amagat al darrere de tots i en última posició.

Neymar Jr / Foto: Eva Parey
Neymar Jr mirant a l'infinit / Foto: Eva Parey
Neymar Jr / Foto: Eva Parey
Neymar Jr mirant a terra / Foto: Eva Parey

La Fiscalia li demana al brasiler fins a 2 anys de presó (que l’acusació particular eleva a 5 anys de presó) i el seu pare, i 1 any de presó per a la seva mare. A més, també els reclamen una multa de 10 milions.

Bartomeu, el darrer de tots

I tothom també esperava Bartomeu, vicepresident en l'època del fitxatge de Neymar. La Fiscalia no li reclama res, però sí el fons DIS el situa com un dels acusats i li reclama fins a 5 anys de presó.

Josep Maria Bartomeu / Foto: Eva Parey
Josep Maria Bartomeu arribant al Palau de Justícia / Foto: Eva Parey

Bartomeu ha entrat decidit i molt ràpid, acompanyat dels seus advocats, entre els quals hi havia José María Fuster-Fabra. El posat de Bartomeu, també tranquil i parlant.

 

 

El judici s'allargarà tota aquesta setmana, a més dels dies 21 i 28 d'octubre, just abans de les conclusions definitives. Tot i això, sigui quina sigui la resolució i havent vist els judicis dels casos Neymar 1 i Neymar 3, la sentència no serà ferma i segur que s'allargarà en els anys si arriben els recursos de les parts.