Espanya es queda sense el segon premi del Mundial de França. Les jugadores espanyoles han lluitat fins l'últim minut però han acabat perdent per la mínima contra Alemanya (1-0). La selecció germànica ha tornat a guanyar amb un sol gol i es manté invicta amb dues victòries i sense encaixar.

Espanya recupera el futbol

Era el partit més complicat d'aquesta fase de grups per al conjunt de Jorge Vilda. Alemanya, tot i no disposar de la seva estrella Marozsán, ha sabut fer efectiva la superioritat sobre el paper i confirmar el favoritisme amb una victòria de mínims. Efectivitat per a les alemanyes i domini per a les espanyoles.

El combinat espanyol, amb tres catalanes a l'onze titular, ha fet gala per fi del seu futbol. A la primera jornada va notar-se un equip nerviós contra Sud-àfrica, tot i la victòria, però contra Alemanya s'ha sortit amb una nova cara. La tesis era dominar el futbol amb la possessió. I ho han aconseguit amb un 59% favorable registrat al final del partit.

Espanya Alemanya Mundial Femení @SeFutbolFem

@SeFutbolFem

Falta d'efectivitat

Espanya ha tingut la pilota, ha portat el tempo del partit, però no ha fet por. Una gran assistència de Jenni Hermoso a Nahikari ha estat a punt de donar l'avantatge a les espanyoles al minut 14, però la futbolista de la Reial Societat ha fallat el xut final en l'u contra u amb la portera alemanya quan ja es cantava el gol.

Una ocasió que ha estat clau i que ha evidenciat la falta de precisió de les espanyoles en els últims metres. Precisament les espanyoles, tot i arribar a la porteria rival més que les alemanyes, només han aconseguit fer dos xuts a porteria. Alemanya ha fet fins a vuit xuts a porteria i ha fet un gol.

Alemanya femení EFE

Abans de la mitja part Däbritz s'ha aprofitat d'un mal rebuig de Sandra Paños i una badada defensiva de Marta Torrejón per marcar un gol decisiu i que ha fet canviar el sentit d'un partit que ha fet accelerar a les espanyoles.

Tot i l'entrada a la segona meitat de la catalana Aitana Bonmatí, que ha revolucionat novament el partit, i de Lucía García i Patri Guijarro, Espanya no ha pogut empatar. Els últims minuts han estat un setge total de les espanyoles, amb dos possibles penals que ni l'àrbitra ni el VAR no han vist, i Alemanya s'ha endut els tres punts. Les espanyoles continuaran sent segones del Grup B aquesta jornada amb tres punts.