Espanya no podia tenir millor debut en el Mundial. Les espanyoles han remuntat i guanyat el primer partit del torneig contra Sud-àfrica per 3-1 amb un doblet de Jenni Hermoso i un gol de Lucía. Aquesta victòria suposa el primer triomf de la selecció espanyola a una cita mundialista.

Les jugadores de Jorge Vilda han patit a la primera part els atacs de les sud-africanes, que han tingut el seu premi amb el golàs de Kgatlana. Les espanyoles provaven de retallar les diferències, però es trobaven amb la gran defensa de Sud-àfrica.

En la segona part, Espanya ha insistit i ha buscat la victòria. Les de Vilda han estat superiors i s'han acabat imposant amb els gols d'Hermoso i Lucía. Amb aquesta victòria, la selecció espanyola se situa líder del grup del Mundial després de la victòria per la mínima d'Alemanya contra la Xina (1-0).