Josep Lluís Vilaseca, figura clau en l'organització dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992, ha mort aquest dissabte als 90 anys d'edat. Vilaseca va estar molt vinculat al sector esportiu i va ser un dirigent important a l'esport català i espanyol.

Directiu del Barça i membre de la UEFA

Va ser directiu del Barça durant la presidència d'Agustí Montal i va formar part de la Comissió Jurídica i de Disciplina de la UEFA. Vilaseca va ser el primer secretari general de l'Esport de la Generalitat i va ser membre del Comitè Olímpic Espanyol (COE).

Vilaseca va ser reconegut pel món de l'esport amb l'Orde Olímpic del COI, l'Orde del Mèrit de la UEFA, el premi especial del COE Juan Antonio Samaranch i també va rebre la Creu de Sant Jordi. 

Les primeres reaccions no han trigat a arribar i l'actual secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, ha escrit a Twitter: "Trist per la mort del Sr. Josep Lluís Vilaseca. Ell fou el pare del sistema esportiu català. El referent en majúscules per tots els qui hem intentat continuar la seva feina. Recordem-lo sobretot per la seva manera de ser i fer. Gràcies per tot i descansa en pau, Josep Lluís".

Per la seva part, el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva, ha escrit: "Aquesta matinada ens ha deixat en Josep Lluís Vilaseca, va estar a l'inici de la nova etapa democràtica de l'esport català, el secretari dels Jocs Olímpics. Gran persona i amic de les federacions. Que descansi en pau".

 

Imatge principal: Josep Lluís Vilaseca en una imatge d'arxiu / Europa Press