El món del motor està de dol. Fausto Gresini, bicampió mundial de motos i fundador i propietari dels equips Federal Oil Gresini i Gresini Racing, ha mort als 60 anys d'edat víctima del coronavirus, malaltia contra la qual lluitava des de finals del mes de desembre passat. Després d'alguna millora, Gresini va haver de ser induït a coma fa uns dies, després d'una recaiguda de la que ja no s'ha pogut recuperar.

"La notícia que mai volíem donar-vos i que ens veiem obligats a escriure. Després de pràcticament dos mesos de lluitar contra la Covid-19, Fausto Gresini ens ha deixat tristament amb tan sols 60 anys. Tot el Gresini Racing s'uneix al sentir de la seva família, la seva esposa Nadia i els seus fills Lorenzo, Luca, Alice i Agnese ... i a les innombrables persones que han tingut l'oportunitat de conèixer-lo i apreciar-lo. Ciao Fauso". Amb aquest sentit comunicat ha informat l'equip Gresini Racing la trista notícia.

Gresini, sempre vinculat al món de les motos

Nascut fa 60 anys a Imola, ciutat de l'Emilia-Romagna vinculada sempre al món del motor pel seu històric circuit, Fausto Gresini va ser un dels grans noms del motociclisme de finals dels 80 i principis dels 90, en els quals va aconseguir 2 campionats del món de 125cc, 3 segons llocs i 1 tercer lloc, i en els que va protagonitzar recordades curses amb noms com els d'Ángel Nieto, Álex Crivillé o Loris Capirossi.

Fausto Gresini @SonsOfMotors

Fausto Gresini, durant la seva època com a pilot de motos / @SonsOfMotors

El 1997, tres anys després de la seva retirada, Fausto Gresini decideix continuar vinculat al món del motociclisme i crea l'equip Gresini Racing, que el 2001 aconsegueix el mundial de 250cc amb el pilot Daijiro Kato, un èxit que el 2010 repetiria Toni Elías, a més del mundial de 125cc que Jorge Martín aconseguiria a Moto 3.

I és que Fausto Gresini aconseguiria que grans noms passessin pel seu equip, com els d'Álex Barros, Sete Gibernau (subcampió de MotoGP el 2002 i el 2003), Colin Edwards, Marco Simoncelli, Marco Melandri, Toni Elías o Loris Capirossi.

 

Imatge principal: Fausto Gresini, en una imatge difundidad pel seu equip Gresini Racing / Gresini Racing

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat