Els partits Grup C de la Copa Amèrica del Centenari han estat els primers que han vist gols en tots els estadis. El joc ha millorat i l'espectacle ofert ha estat infinitament superior al dels altres grups. Mèxic i Veneçuela han estat els grans beneficiats de la primera jornada. Jamaica i, sobretot, l'Uruguai, els grans derrotats.

El rejovenit Márquez lidera Mèxic

Rafa Márquez, el qui fos central blaugrana, va ser el principal protagonista de la contundent victòria per 3-1 a l'Uruguai. El seu gol al minut 84 de partit acabava de sentenciar el partit a favor dels mexicans.

Un gol matiner al minut 3 en pròpia porteria de Pereira complicava les coses pels uruguaians. I encara es veia com un repte més difícil dels 'xarrues' la remuntada quan al minut 45 Vecino veia la segona groga i els uruguaians es quedaven amb deu jugadors.

A la segona meitat s'igualava el partit quan Guardado, per part dels mexicans, també marxava expulsat, i posteriorment en la mateixa jugada Godín aconseguia l'empat en una jugada a pilota aturada. Cavani ha liderat l'atac d'Uruguai, però no ha pogut sentenciar el partit.

A les acaballes del partit, Rafa Márquez ha fet el 2-1 amb un xut potent des de dins l'àrea, imparable per Muslera. I al minut 91, Héctor Herrera feia el 2-1 definitiu.

Mèxic se situa líder del Grup C i Uruguai es complica superar la següent fase. Els 'xarrues' han trobat a faltar, i molt, a Luis Suárez, encara lesionat.

Veneçuela comença complint

La selecció veneçolana s'ha imposat per 0-1 a Jamaica en el primer partit d'aquesta Copa Amèrica i combinat amb l'altre resultat del grup els permet ser líders del Grup C amb Mèxic.

Un solitari gol de Martínez al minut 15 ha estat suficient per Veneçuela. Jamaica no ha estat un rival a l'alçada dels veneçolans, i menys quan al minut 23 s'ha quedat amb un home menys per l'expulsió d'Austin.

Veneçuela ha estat superior durant la major part del partit. A destacar la sort que han tingut en alguns compassos del partit quan en dues ocasions aïllades Jamaica ha estat a punt de trobar el gol. Encara amb l'empat a zero al marcador, els jamaicans han enviat una pilota al travesser. Si hagués estat gol, el partit hauria canviat per complet. I al principi de la segona part, ja amb la derrota per la mínima, Jamaica ha tornat a enviar una pilota al pal esquerra del porter rival.

Molta sort pels veneçolans que arrenquen de la millor manera possible, guanyant i sumant tres punts que poden ser importantíssims.