Leo Messi ja fa prop d'un any que no és jugador del FC Barcelona. L'argentí es va acomiadar l'estiu passat, després que el club no trobés la manera d'incloure el seu contracte en el límit salarial i Joan Laporta decidís que el millor era donar per acabada una època gloriosa per a tothom, per molt dolorós que fos el seu comiat del qual havia estat la seva llar des que era un nen.

Més de 70 milions de deute

L'argentí es va acomiadar entre llàgrimes i deixant enrere molts diners que se li devien del contracte que havia firmat el 2017 amb Josep Maria Bartomeu. Amb el canvi de president, Joan Laporta va assumir un club en ruïnes, i d'entre els pagaments que s'han hagut de fer, no es troba els diners que continuen devent a Messi.

Leo Messi renovació Barça Josep Maria Bartomeu FC Barcelona
Leo Messi renovació Barça Josep Maria Bartomeu FC Barcelona

Segons ha explicat el portal Culémanía, la quantitat total ascendiria fins als 73,4 milions d'euros. Entre aquest import, es trobaria el 42,9% del salari fix de la temporada 2020/21, la seva última de blaugrana, i els drets d'imatge que va acceptar diferir en aquesta mateixa campanya, la qual cosa donaria una suma de 30,1 milions d'euros.

D'altra banda, tampoc no ha cobrat la meitat de la prima de fidelitat i de subscripció que contemplava el seu contracte de 2017, la qual cosa puja fins als 38 milions d'euros. A més d'això, també cal afegir els variables de l'última temporada, que com va ser dolenta, no són massa alts. Però també es va acordar que els variables serien diferits, per la qual cosa se li deuen aquests 4,3 milions en concepte de bonus.

Joan Laporta Leo Messi Barca FC Barcelona
Joan Laporta i Leo Messi, en un entrenament / FC Barcelona

El Barça pagarà una part aquest mes

Sempre segons l'esmentada informació, aquests es divideixen en 1,65 milions per haver disputat el 60% dels partits, la mateixa quantitat per haver-se classificat per a la Champions, i 946.000 euros per haver passat la fase de grups de la Lliga de Campions. Les bonificacions es van acabar allà, perquè el Barça va caure a vuitens de la Champions, i no van guanyar la Lliga, que es va emportar l'Atlètic de Madrid.

En total, aquests 73,4 milions suposen una cosa impossible de pagar, ara com ara, per part de Joan Laporta. El Barça sembla a prop de poder activar, si així ho decideix en Assemblea, diverses palanques econòmiques que podran ajudar a fer fitxatges importants. I també segons Culémania, el Barça disminuirà el seu deute amb Messi, i no perquè vagi a perdonar-la, perquè no hi ha notícies d'això, sinó perquè abans del 30 de juny el club blaugrana li abonaria una part.

 

Imatge principal: Leo Messi, durant un partit del Barça / Europa Press