Hores de decepció absoluta entre els culers. Derrota a última hora i després d'una pròrroga d'un Barça gris i que no para de decebre. Desesperació sobre la gespa de l'Estadi de la Cartuja i un nou títol que s'escapa quan estava a tocar.

Però més enllà de veure com l'Athletic Club aixecava la Supercopa d'Espanya, la imatge del partit també la va protagonitzar Leo Messi. El capità del Barça va ser expulsat al final del partit, just abans d'acabar els minuts reglamentaris i quan el marcador ja era favorable als bascos per 2-3.

Messi Barça triste EFE

Messi mirant a la gespa durant el partit contra l'Athletic / EFE

Vermella per desesperació

El '10' va veure la targeta vermella per primera vegada des que és jugador del Barça després de cometre una agressió a Villalibre per desesperació. L'àrbitre del partit, l'extremeny Jesús Gil Manzano, va ser molt permissiu amb l'agressivitat de l'Athletic, cosa que va anar minant els ànims dels blaugrana i els va anar punxant fins que el capità va explotar.

Era el minut 120 quan, després de passar la pilota al mig del camp, amb la pressió asfixiant de Villalibre, Messi se'l va treure de sobre amb una plantofada excessiva. L'àrbitre principal no ho va veure, però sí que estava atent Alejandro Hernández Hernández des del VAR, que va avisar Gil Manzano i posteriorment va expulsar Messi en veure la repetició a la pantalla.

L'acta del partit deixa per escrit que l'expulsió va ser per "colpejar un contrari amb el braç fent ús de força excessiva estant la pilota en joc però no a distància de ser jugada".

Acta arbitral expulsión Messi Barça

D'1 a 4 partits de sanció

Mirant el Codi Disciplinari de la Reial Federació Espanyola de Futbol, li poden arribar a aplicar tres articles. Si s'aplica el 114, el d'"expulsió directa", la sanció podria ser d'1 o 2 partits. Si és el 123, per "violència en el joc", d'1 a 3 partits. I, en el cas d'aplicar-se l'Article 98, d'"agressions", podrien caure-li entre 4 i 12 partits.

Mirant què diu l'acta arbitral, i pel fet que no va destacar que fos una agressió, podrien entrar en joc el primer o el segon article explicats. Entre 1 i 3 partits va la cosa, però si finalment consideren que va ser una agressió tot i que l'àrbitre no ho va remarcar, també es podria concebre la sanció mínima de l'últim article, amb 4 partits.

Així doncs, com que el compliment de la sanció s'ha de fer en els immediats partits després de la competició, Messi podria perdre's els propers partits del Barça a la Lliga i a la Copa del Rei. No jugaria contra el Cornellà, tampoc contra l'Elx, tampoc els vuitens de final de la Copa si el Barça passa de ronda, i estan en dubte el partit contra l'Athletic i els següents depenent de fins on arribi la sanció.