L'Athletic Club és el nou campió de la Supercopa d'Espanya després de derrotar el Barça a la final (2-3). Els bascos han superat els blaugrana a la pròrroga després d'un gol definitiu d'Iñaki Williams i amb Leo Messi expulsat.

Inici pesat

Hi havia alguns dubtes de si Leo Messi jugaria aquesta final, però ell no en tenia cap. I sí tenia moltes ganes d'aixecar un nou títol. Amb el capità, Ronald Koeman ha alineat l'equip més titular possible. Griezmann i Dembélé han estat els seus dos aliats. Però en el Barça, qui més ha destacat, han estat inicialment els defenses.

Córrer enrere, passar la pilota bé de forma horitzontal i poques embranzides. Aquesta ha estat la tàctica inicial del partit contra un Athletic amb ganes de mossegar i de pressionar des del primer minut. Més que ocasions, gairebé tota la primera meitat ha estat plena d'especulacions. Tant bascos com catalans han estat tímids, sense voler prendre riscos, i convertint el partit en un duel pesat.

Dembélé Supercopa EFE

Dembélé disputant una pilota durant el partit contra l'Athletic / EFE

Futbolísticament els equips estaven espessos i els porters s'han convertit en uns dels pocs espectadors presents en aquest duel disputat a Sevilla. El Barça estava incòmode, patint amb la pressió del rival, i tornant a donar gràcies a Ter Stegen per treure pilotes impossibles.

Els blaugrana han hagut d'esperar al minut 25 per veure com una falta llunyana de Messi, que acabava en no res, ha estat la primera arribada amb perill a l'àrea basca. I pel primer xut que ha espantat el rival s'ha hagut d'esperar al 37, també del '10'.

Revolució inesperada

I aleshores, quan semblava que el Barça despertava, ha arribat la revolució. El partit ha fet un canvi de to absolut i al minut 39 Griezmann ha fet el primer gol després d'una llarga jugada amb participació de Messi i Jordi Alba.

Però si semblava que el Barça tenia la batalla de la primera part al sac, just en la següent jugada després del gol, ha estat l'Athletic qui ha empatat. Els blaugrana, i Jordi Alba en particular, s'ha adormit en defensa i De Marcos ha tornat a anivellar el duel.

Barça Athletic Club EFE

Els jugadors del Barça celebrant el primer gol contra l'Athletic / EFE

Però la revolució ha continuat a l'inici del segon temps. Abans, Mingueza ha entrat en el lloc del lesionat Dest. El mateix Mingueza ha fet una falta innecessària al lateral esquerre de l'atac basc. I en aquesta falta, al minut 58, Raúl García ha marcat de cap, però en fora de joc després de la revisió del VAR.

Traca (gairebé) final

I amb la por al cos, un Barça trist i sense tampoc estar acompanyat per una gespa seca i irregular, ha decidit tenir la possessió per evitar riscos. Però igualment les imprecisions i les pèrdues de pilota a prop de l'àrea pròpia podrien haver creat més d'un maldecap als blaugrana.

Però quan tothom ja s'anava fent a la idea de l'arribada de la pròrroga, Griezmann ha fet el seu segon gol a falta de poc més de deu minuts per al final dels noranta minuts. Sense fer el seu millor partit, Griezmann ha resolt dos atacs que han estat decisius.

Barça Athletic Club Griezmann EFE

Els jugadors del Barça celebrant un dels gols de Griezmann / EFE

I com era d'esperar, després de veure el partit d'un Barça tampoc gaire il·lusionant, ha tocat patir com sempre. Koeman i els culers, mirant el marcador i esperant que s'esgotés el temps. I aleshores, al minut 90, Villalibre ha empatat després d'una nova falta lateral que ha portat el partit a la pròrroga.

El Barça fa aigües i Messi és expulsat

El Barça, atemorit i sense esma per a res, finalment ha tornat a fer aigües a la pròrroga. Williams ha fet un golàs descomunal en l'arrencada del temps extra i s'ha acabat la final.

Koeman, a la desesperada, ha fet entrar Braithwaite, Trincao, Riqui Puig i Pjanic. Però res de res. I Messi ha acabat expulsat per una agressió. Un altre tema és l'actuació arbitral. La Supercopa se l'emporta merescudament l'Athletic després de destrossar anímicament un Barça que no aixeca el cap.

Imatge principal: Els jugadors de l'Athletic celebrant el títol / EFE