Fernando Alonso no vol retirar-se sense tornar a guanyar una carrera en la Fórmula 1 i, per què no, sense tornar a sentir l'adrenalina de lluitar per un Mundial. L'asturià sap que no ho aconseguirà amb Aston Martin, pel que fa a temps que busca un equip competitiu per a la pròxima temporada. I l'opció més viable és Mercedes, que després de quedar-se sense Lewis Hamilton té un volant lliure, que s'afegeix que Russell tampoc no té assegurada la seva continuïtat. Des de l'entorn de Fernando Alonso va créixer l'optimisme, ja que alguns rumors situaven l'asturià a les travesses.

El problema és que Mercedes té grans opcions a sobre de la taula per substituir Fernando Alonso, la qual cosa pràcticament deixa l'asturià descartat. L'escuderia alemanya somia amb Lando Norris, l'opció que més agrada, així com Oscar Piastri, un dels pilots amb un futur més important en la Fórmula 1. McLaren, tanmateix, no el posarà fàcil, la qual cosa ha portat Mercedes a buscar altres alternatives.

Fernando Alonso i Hamilton es feliciten Austràlia / Foto: Europa Press
Fernando Alonso i Hamilton, felicitant-se en Austràlia / Foto: Europa Press

Els plans B de Mercedes

El pla B, tanmateix, continua sense ser Fernando Alonso. Es tracta de Carlos Sainz, que en veure's fora de Ferrari per l'arribada de Hamilton i per l'aposta dels italians per Leclerc, també busca equip nou. L'opció d'Audi és a sobre de la taula, encara que a Carlos Sainz no li convenç haver de tirar la temporada 2025, ja que el seu aterratge a la nova escuderia no es produiria fins al 2026. També és a sobre de la taula el nom de Sergio Pérez, que no ho està passant res bé en Red Bull i que té experiència i és un pilot guanyador i carismàtic.

I per si no n'hi hagués prou, en els últims dies ha sorgit un altre nom, el de Sebastian Vettel, que després de retirar-se el 2022 s'estaria plantejant l'opció de tornar a la Fórmula 1, una llaminadura per a Mercedes, que podria fitxar un tetracampió del món, i a més de nacionalitat alemanya.

Fernando Alonso Aston Martin / Foto: Europa Press
Fernando Alonso, pilot d'Aston Martin / Foto: Europa Press

Fernando Alonso, poques opcions

Amb les portes de Mercedes cada vegada més tancades, a allò que s'afegeix la impossibilitat de fitxar per Ferrari per l'arribada de Lewis Hamilton, a Fernando Alonso només li queden dues opcions, i ambdues són complicades. La primera seria Red Bull, encara que sembla difícil que l'escuderia austríaca vagi a fitxar un pilot que vol ser el líder en un equip al costat de Max Verstappen, la qual cosa podria provocar un gran conflicte.

El pla B seria McLaren, sempre que Norris o Piastri fessin les maletes. A Fernado Alonso no li importaria tornar a l'equip, encara que pilotar un McLaren tampoc li garantiria res, ja que cal veure si la millora de la temporada passada es manté o si, al contrari, l'equip torna a perdre competitivitat, com ja l'ha succeït en altres ocasions.