L'estabilitat de la graella per a 2025 s'ha vist totalment alterada per un factor anomenat Lewis Hamilton. El fitxatge del britànic per Ferrari, a més d'històric, ha generat un autèntic terratrèmol en el Mundial de 2025, amb una Silly Season que promet ser apassionant. I és que es preveu que hi hagi un efecte dòmino entre els diferents pilots que acaben contracte l'any que ve, i que agafa de ple Fernando Alonso, la vinculació del qual amb Aston Martin finalitza a final de la present campanya, i de moment, no ha estat estesa.

Un altre dels protagonistes del mercat de fitxatges de la Fórmula 1 és Carlos Sainz. Sens dubte, el madrileny, després del seu notable rendiment en un Ferrari vingut a menys, i que li ha faltat al respecte, és un gran atractiu per a moltes de les escuderies de la graella, encara que s'havia especulat que es podia quedar sense un seient potent per a 2025. Sigui com fora, diversos equips i pilots estaran implicats en 'el joc de les cadires' de l'any que ve.

Carlos Sainz creuant els dits / Foto: Europa Press
Carlos Sainz encreuant els dits / Foto: Europa Press

Fernando Alonso es queda sense dues opcions

Si Fernando Alonso encara no ha firmat la seva renovació amb Aston Martin, és per dos motius. El primer, com és lògic, és que depèn dels resultats. Si l'AMR24 pinta tan bé com asseguren els seus enginyers, i com s'ha vist a Bahrain, és un punt a favor per seguir. El segon, que no passa desapercebut per a ningú, és Mercedes. I és que si Toto Wolff arriba amb una oferta per ocupar el seient de Hamilton, el bicampió del món ni s'ho pensaria.

S'ha parlat molt sobre aquesta possibilitat que, d'altra banda, seria la més lògica a curt termini, ja que el d'Oviedo assegura un rendiment immediat per continuar mantenint al cim a la marca alemanya. De fet, el mateix Wolff, va deixar caure amb unes declaracions que, potser, Fernando era una gran opció. Tanmateix, sembla que al Nano se li ha tancat aquesta porta. Lluny del que pogués semblar, Sainz ha fet unes declaracions que no hauran agradat gens al veterà pilot espanyol.

Toto Wolff saludant en Austràlia / Foto: Europa Press
Toto Wolff saludant en Austràlia / Foto: Europa Press

Carlos Sainz reconeix contactes

Més enllà del conegut interès d'Audi, avalat pel seu pare, en Carlos Sainz, ara Smooth Operator, ha assegurat que també està parlant amb Mercedes. "El meu nom està vinculat no només a Audi o Mercedes, sinó a tots els equips, perquè estic parlant amb tots. Estic sospesant totes les meves opcions per prendre la decisió correcta amb vista al meu avenir", va assegurar el pilot madrileny, unes paraules amb què es va assegurar de tancar-li les portes a Fernando Alonso per anar a les fletxes platejades.

Tampoc no anirà a parar Audi, que no compta amb ell. La marca dels quatre cèrcols entrarà el 2026, abans serà Sauber, i ho farà per formar un projecte guanyador, però de futur. Així doncs, no interessaria tenir el pilot més veterà de la graella, malgrat que podria ajudar a desenvolupar un monoplaça guanyador. Caldrà esperar, ja que Fernando s'ha sentit amb energia per continuar per molts anys, però si Aston Martin no el convenç, i les opcions més atractives es van esfumant... només queda un camí, el de la retirada.