Fa un parell de setmanes des que es fes oficial un dels anuncis més transcendents i històrics al món de la Fórmula 1, el fitxatge de Lewis Hamilton per Ferrari. Un fet que ha sacsejat a tota la graella, ja que amb aquest moviment que s'efectuarà l'any que ve, l'estabilitat de molts dels pilots als seus actuals equips pot canviar, i és que la marxa del de Stevenage a la mítica Scuderia provocarà un autèntic efecte dòmino, amb Carlos Sainz com un dels actors principals en un serial que passarà als annals de la història al Gran Circ.

El madrileny ha estat el principal perjudicat de l'arribada de l'heptacampió del món a il cavallino rampante, quan estava negociant la seva extensió de contracte, que acaba a final de la present campanya. Una renovació que no s'ha produït, malgrat el desig de Sainz de continuar vinculat als de Maranello durant molts anys. Mentre l'espanyol intentava assolir un acord amb Ferrari, els italians estaven actuant a la seva esquena, tancant l'aterratge de la llegenda de Mercedes, que ha deixat a Carlos sense seient, perquè Charles Leclerc sempre ha estat la prioritat de Frédéric Vasseur.

Hamilton Vasseur McLaren Mercedes / Foto: Europa Press
Lewis Hamilton i Frédéric Vasseur en McLaren Mercedes / Foto: Europa Press

Vasseur creu que no ha estat injust amb Sainz

Precisament, el cap d'equip de Ferrari, ha parlat sobre l'arribada del britànic a la seva escuderia. Lluny de valorar els grans resultats del pilot de 28 anys, amb un monoplaça per sota del nivell exigit per a un equip de la talla de Ferrari, Vasseur ha continuat menystenint Sainz, una constant durant tota la temporada. I és que no s'ha de ser gaire llest per veure que totes les estratègies de cursa, encara que Carlos tingués millors opcions, sempre han anat destinades a afavorir il predestinato.

Ara, amb les seves declaracions, el cap d'equip francès, que cada vegada que parla puja el pa, ha deixat anar unes 'perles' que no hauran agradat res al seu, encara, pilot. "Hamilton és un gran fitxatge per a l'equip, estem segurs que ens portarà un pas endavant per al futur i serà un gran desafiament per a tothom tenir a un set vegades campió del món", va dir per a la premsa internacional de la Fórmula 1. "Ho anunciem tan aviat per no descentrar-nos i estar amb la mirada el 2024 des del principi", va prosseguir.

Frederic Vasseur enfadat de braços plegats / Foto: Europa Press
Frederic Vasseur enfadat de braços plegats / Foto: Europa Press

Vasseur, per tractar de llimar asprors amb Sainz i, no ens enganyem, dissimular una mica, va reconèixer que va ser un dels seus dies més durs, perquè va haver de dir-li a Carlos que no comptaven amb ell per a 2025. "Tinc bona relació amb Lewis des de fa 20 anys, i sempre hem mantingut el contacte, i crec que va ser una cosa natural. No sé què va ser decisiu i què no, però va ser així, pas a pas". Encara que per a ell, no s'ha estat injust amb l'espanyol: "Injust amb Sainz? No crec que sigui la paraula, no té res a veure amb Carlos, que ha fet un gran treball en els anys que porta. Va ser un dels meus dies més difícils parlar-lo amb ell, però les coses són així".

Vasseur apel·la a la professionalitat de Sainz per a un bo 2024

Amb les mires posades, de moment, el 2024, Vasseur apel·la a la professionalitat de Carlos Sainz, per intentar continuar desenvolupant el seu monoplaça, que bona falta li fa. "Estic convençut que és un gran professional, entén que li queda una gran oportunitat, i com sempre li donarem exactament el mateix material als dos pilots fins que la pista o el campionat, si ens el juguem, diguin una altra cosa: Jo no els demanaré que siguin els millors amics del món, només que es respectin i pensin en Ferrari," va dir el cap d'equip sobre la relació entre els dos pilots.