El Barça continua patint greus problemes econòmics que el limiten molt per renovar la plantilla de cara el curs vinent. Joan Laporta vol que el club segueixi a l'elit del futbol mundial i sigui igual de competitiu com ho ha estat en la darrera dècada, tot i que mica en mica ha anat caient de la llista dels favorits per guanyar les competicions més importants.

Queden pocs mesos per conèixer el desenllaç del curs 2022/23 i els blaugrana són líders de la Lliga Santander amb un coixí de 9 punts respecte al Reial Madrid abans de disputar-se un Clàssic que decidirà bona part del campionat. Tot i això, l'economia dels madridistes no està tan malmesa com la dels culers, i tindran més possibilitats de reforçar l'equip a l'estiu. El gran objectiu de Florentino Pérez és aconseguir incorporar Kylian Mbappé, que es convertiria en el fitxatge estrella dels blancs, però des de Barcelona, Laporta també vol donar un cop de puny sobre la taula i firmar un galàctic, de l'alçada de Mbappé.

Kylian Mbappé incrédulo durante un partido del PSG / Foto: Europa Press
Kylian Mbappé demanant explicacions en un partit a domicili del PSG / Foto: Europa Press

Vitor Roque, el fitxatge estrella de Laporta

Actualment, hi ha algun futbolista del nivell de Kylian Mbappé? És difícil trobar-lo, o potser impossible, però el món del futbol és immens i es poden trobar grans futbolistes en lligues més modestes, que potser no estan tant al dia a dia dels aficionats, però que equips com el Barça tenen molt present. A Brasil tenen clar que Vitor Roque, de l'Athletico Paranaense, és una de les joies del país, i saben que Joan Laporta farà tot el possible per vestir-lo de blaugrana.

Segons el diari Sport, Vitor Roque és l'escollit per la directiva del Barça per reforçar la davantera del club i, perquè creixi al costat de Robert Lewandowski. El polonès és el golejador dels culers i un autèntic davanter de luxe, però la seva edat fa pensar que no rendirà gaires més temporades al màxim nivell. Per això Laporta i companyia estan buscant un substitut, que es pugui utilitzar com a complement del "9" del Barça, amb l'objectiu que s'acabi convertint en l'estrella de l'equip.

La "fórmula Mbappé", un recurs per fitxar Roque?

El fair play financer, però serà el gran obstacle que tindrà Joan Laporta. Però, com tot, sempre es pot trobar una solució, i des del club ho tenen molt clar. L'esmentada font afegeix que Joan Laporta podria executar la fórmula que va utilitzar el PSG quan va fitxar Mbappé, és a dir, arribar a un acord amb Vitor Roque i l'Athletico Paranaense perquè el carioca s'incorpori al Barça amb una cessió, però que tingués una opció de compra obligatòria en finalitzar la temporada, en aquest cas, al juny del 2024.

Serà la gran incògnita del mercat de fitxatges del pròxim estiu: veure si Joan Laporta és capaç, i de quina manera, de reforçar la plantilla del primer equip, tenint en compte les dificultats econòmiques amb les quals es troba el club. De moment, Vitor Roque és un dels escollits per vestir la samarreta del Barça a partir de l'estiu.