El Barça no entén de protestes ni de queixes, ja que aquesta temporada es limita a jugar a futbol i a endur-se els partits més complicats. I els blaugrana s'han imposat en un duríssim partit a San Mamés contra l'Athletic Club per seguir manant amb comoditat a la Lliga Santander (0-1). Un gol de Raphinha al final de la primera meitat, les aturades de Marc-André Ter Stegen i les intervencions del VAR han donat la victòria als culers.

La intensitat, un travesser, Raphinha i el primer VAR

Era un partit gran a un estadi maleït per al Barça en els últims anys i s'ha confirmat que seria un duel molt complicat. Xavi Hernández ha apostat pel seu millor onze, amb els retorns de Robert Lewandowski i de Pablo Gavi, a més de seguir confiant en Ferran Torres com a extrem. Però aquest enfrontament no ha anat de noms, sinó que ha estat qüestió d'intensitat.

Ferran Torres Barça / Foto: EFE
Ferran Torres fent una rematada / Foto: EFE

L'Athletic ha anat a totes des del primer minut, corrent més que el Barça i apostant per la velocitat. I en els primers minuts hi ha hagut un descontrol que beneficiava els bascos. El Barça ha avisat tímidament mitjançant Ferran Torres, però després ha hagut de suar per portar la calma i el control al partit. Massa electricitat, massa agressivitat i masses interrupcions per al Barça.

Sense els blaugrana podent domar els lleons i sense ningú domant la pilota, Sergio Busquets, Lewandowski i Frenkie de Jong han estat els que han buscat el gol en la primera mitja hora. Després ha arribat la primera intervenció de mèrit de Ter Stegen i un travesser de Raúl García que ha fet tremolar els culers. Però ja havent passat la sacsejada local i les protestes de l'afició de l'Athletic pel cas Negreira, el Barça ha començat a tranquil·litzar-se. I just abans del descans, gol anul·lat a Raphinha que posteriorment ha validat el VAR i ha donat l'avantatge culer camí dels vestidors.

Raphinha gol Athletic Barça / Foto: EFE
Raphinha celebrant el seu gol contra l'Athletic / Foto: EFE

Ter Stegen i el segon VAR són decisius

I a la segona part ha arribat el millor moment per al Barça. Sense prendre riscos, sabent que era l'Athletic qui havia de fer un pas endavant i jugant amb molta més tranquil·litat. Lewandowski ha avisat, Gavi ha començat a aparèixer amb més regularitat entre línies i ha seguit la solidesa defensiva. Amb el duel controlat, ha entrat Franck Kessie per un decreixent Ferran Torres.

I amb un Barça ben posicionat i calmat, ha arribat un toc d'atenció amb un pal de Berenguer al minut 72. I poc després, ocasió molt bona de Muniain i atacs constants dels germans Nico i Iñaki Williams. Però sempre, Ter Stegen, salvador.

Lewandowski Athletic Club Barça EFE
Robert Lewandowski jugant contra l'Athletic / Foto: EFE

El Barça ha hagut de fer més canvis, donant entrada a Marcos Alonso i Ansu Fati, per intentar controlar i també per tenir més agressivitat en atac. Però qui ha trobat el gol ha estat Iñaki Williams, empatant just abans d'arribar al minut 90, però novament el VAR ha intervingut i el gol s'ha anul·lat per una mà de Muniain en la jugada. Polèmica servida, però el Barça, que també ha donat entrada a Ángel Alarcón al descompte, ha acabat guanyant per seguir manant amb comoditat a la Lliga Santander i arribar de la millor manera just abans del Clàssic.