El darrer dilluns, Javier Tebas, president de la Lliga Santander, va presentar els límits salarials de clubs de Primera i Segona divisió. En clau blaugrana, l'acte va quedar en la segons plana després de les paraules del mandatari en què va carregar contra el Barça i, el que és el mateix, contra Joan Laporta.

No obstant això, una altra de les notícies importants de la vetllada que va acabar tenint menys repercussió que les declaracions de Tebas i la dura resposta de Laporta​ va ser el nou límit salarial del FC Barcelona. Encara que la reducció d'aquest ha estat lleugera, l'entitat catalana, segons estima el president de la Lliga, haurà de reduir en uns 200 milions d'euros la seva massa salarial.

Javier Tebas serio / Foto: EFE
Javier Tebas, durant la roda de premsa posterior a la presentació dels límits salarials dels clubs de Primera i Segona divisió / Foto: EFE

La venda d'un futbolista important es vaticina obligatòria

Segons informa el diari Sport, la via més ràpida i, molt probablement, l'única possible per arribar als 200 milions d'estalvi en concepte salarial és la venda d'un futbolista important. Segons el club blaugrana, aquesta xifra és folgadament superior a què serà necessari, però Tebas es remet a les seves paraules i creu que aquests 200 milions estan molt a prop de la que acabarà sent la realitat. 

Malgrat tot, i posats a buscar treure benefici a través de la sortida d'un dels seus jugadors, el Barça considera intransferible la gran majoria de titulars. Sigui com sigui, hi ha peces importants de la plantilla que podrien generar aquest excedent que l'entitat catalana necessita i, a banda de la sonada sortida de Sergio Busquets, un altre capità com ho és Jordi Alba podria ser el sacrificat per generar espai salarial. 

Jordi Alba Barça banquillo / Foto: Europa Press
Jordi Alba, assegut a la banqueta del Barça / Foto: Europa Press

Els futbolistes que tenen una fitxa important com ho són els veterans pivot i lateral són les principals figures a tenir en compte, però també seria de gran benefici la venda d'un futbolista que hagi arribat de franc o la d'un procedent del planter. Aquesta és una de les raons perquè darrerament s'ha especulat amb la possible sortida d'Ansu Fati del club. 

Ferran Torres i Raphinha, les altres dues opcions plantejades

En la línia de buscar desprendre's d'actius, Ferran Torres no ha deixat d'estar mai a la palestra pel seu irregular rendiment. En la darrera cita dels blaugrana contra el Cadis, el de Foios va fer un autèntic partidàs i el club necessitaria donar-li continuïtat en el seu minutatge per tal que, a base d'actuacions com la darrera, es revalori. L'altre dels noms plantejats és el de Raphinha, però abans que la sortida del de Porto Alegre s'optaria per les altres tres esmentades.