Fernando Alonso és conscient que se li estan acabant les opcions de poder tornar a guanyar curses en la Fórmula 1. Aston Martin no ha aconseguit construir un cotxe competitiu, per la qual cosa aquesta temporada sembla difícil que Alonso pugui aconseguir l'anhelada victòria 33, al que s'afegeix que els volants de grans escuderies s'estan començant a ocupar. El cop més dur per al pilot asturià va ser el fitxatge de Lewis Hamilton per Ferrari, ja que Fernando Alonso tenia esperances de poder ser el substitut de Carlos Sainz a l'equip italià.

Amb les portes de McLaren tancades pels contractes vigents de Lando Norris i d'Oscar Piastri, l'única via aparentment factible per a Fernando Alonso era ser el substitut de Hamilton en Mercedes, una operació pràcticament impossible, ja que la relació de l'asturià amb Toto Wolff és pèssima. L'equip alemany, de fet, està contemplant noms com els de Sainz o Checo Pérez, ja que no té la intenció de temptejar Fernando Alonso.

Max Verstappen Red Bull Foto Europa Press
Max Verstappen, pilot de Red Bull / Foto: Europa Press

Fernando Alonso, pendent de Red Bull

És per això que Fernando Alonso no ha dubtat a deixar-se voler per Red Bull, conscient que amb el bòlid austríac en el seu poder tornaria a optar a tot. "Sí que crec que soc en la llista [de Red Bull], perquè no tinc cap contracte en aquest moment per a 2025. És millor ser en aquesta llista que en d'altres, o la retirada, però jo decidiré el meu futur en les properes setmanes. Decidiré si vull sacrificar tot en la meva vida personal per estar compromès al cent per cent amb la F1. Si em comprometo és perquè realment crec que hi ha possibilitat de guanyar les carreres", ha afirmat Fernando Alonso, unes declaracions que han generat un enorme enrenou.

I és que a Fernando Alonso no li ha passat desapercebut el conflicte obert de Red Bull per les dures declaracions de Jos Verstappen, pare de Max Verstappen, contra Christian Horner, cap de l'equip Red Bull. "Seguiré amb interès el que succeeix amb Max, però és una pregunta per a ell", ha afegit Alonso.

Fernando Alonso / Foto: Europa Press
Fernando Alonso, en una cursa de la Fórmula 1 / Foto: Europa Press

Max Verstappen no vol Alonso de company

La realitat, tanmateix, és que Red Bull no té la més mínima intenció de prescindir de Max Verstappen. Tant l'escuderia com el pilot saben que formen una parella infal·lible i que poden acumular un gran nombre de mundials de la Fórmula 1. L'equip ha fet pinya i el pla és que Horner i Jos Verstappen es reconciliïn, ja que no afavoreix ningú que la polèmica continuï oberta.

En aquest cas, Verstappen no vol ni sentir a parlar que Fernando Alonso sigui el substitut de Txec Pérez, ja que sap que l'arribada de l'asturià posaria en risc el seu lideratge. El neerlandès és més partidari que Red Bull fitxi Carlos Sainz o Rosberg, pilots que acceptarien el seu rol de secundaris, d'escuders del gran dominador actual de la Fórmula 1.