Un dels traspassos més rendibles dels últims anys al Barça ha estat el de Pedri. El migcampista canari va costar 17 milions i mig d'euros, una xifra que podia semblar alta per un noi que estava jugant a Las Palmas, a segona divisió, però s'ha demostrat ser una ganga. Tres anys després, el seu valor de mercat està en 80 milions d'euros i és, sens dubte, un dels millors migcampistes del món.

Pablo Torre ja vestirà de blaugrana

Pedri va sortir bé, i al Camp Nou semblen decidits a repetir la fórmula de l'èxit. Per a això, a començaments del mes de març, es va anunciar el fitxatge de Pablo Torre. El mitjapunta del Racing de Santander va fitxar pel Barça, però sabent que anava a acabar la temporada en el Racing, amb qui va acabar aconseguint l'ascens a Segona Divisió.

Pablo Torre Racing Santander EFE
Pablo Torre, durant un partit amb el Racing de Santander / EFE

Encara que ja es va anunciar l'acord, falta rubricar-lo amb els actes protocol·laris, i aquests succeiran aquest dimecres. Com va passar amb la renovació de Sergi Roberto, serà un acte sense la presència dels mitjans de comunicació i Pablo Torre juntament amb Joan Laporta, plasmarà la seva firma al contracte.

Des del club se li ha volgut donar la importància d'un acte del primer equip perquè, encara que el seu fitxatge va ser anunciat a les xarxes socials del Barça B, Xavi Hernández vol comptar amb ell durant la pretemporada per veure si el pot fer servir per al primer equip des de ja o, al contrari, s'ha de quedar en el filial o sortir cedit.

Camins paral·lels amb Pedri

Té 19 anys, com Pedri, i encara que ja ha estat el jugador més destacat del seu Racing, caldrà veure si el salt de dues categories és massa gran. No obstant això, en el club tothom creu que té un clar potencial per ser important al primer equip. Mateu Alemany ho va tenir clar, i l'operació es va tancar ràpidament, ja que el futbolista també va mostrar una clara predisposició per fitxar. El llistó de Pedri és altíssim, i Pablo Torre és el següent en seguir la seva línia.

I pot no ser l'únic. Perquè precisament a Las Palmas, una altra vegada, el Barça ha llançat les seves xarxes per una jove perla canària. Es tracta d'Alberto Moleiro, mitjapunta nascut a Santa Cruz de Tenerife i que, amb 18 anys, ha estat titularíssim a la Unión Deportiva Las Palmas, amb qui s'ha quedat a les portes de l'ascens a Primera. El Barça, com va explicar Marca, ja va viatjar el setembre a les Canàries per expressar el seu interès, i ell ha respost amb una gran temporada.

De la mà de García Pimienta, el seu entrenador des de gener, l'extècnic del Barça B pot ser una peça important en el seu futur de blaugrana. De moment, Pablo Torre ja hi és, i s'intentarà lluir a la pretemporada per convèncer Xavi.

 

Imatge principal: Mateu Alemany, director de futbol del Barça / Europa Press