El Barça s'ha avançat al Reial Madrid i ha fitxat a una de les promeses més grans del futbol espanyol. El seu nom és Pablo Torre, migcampista ofensiu o mitja punta del Racing de Santander. El futbolista càntabre va sonar amb força pels blancs, però finalment Joan Laporta i el seu equip se l'han endut en una operació que podria arribar als 20 milions d'euros.

Cedit al Racing fins a final de temporada

El jove jugador, de només divuit anys, signarà fins al 30 de juny de 2026 i tindrà una clàusula de rescissió de 100 milions d'euros. Torre es quedarà al Racing fins a final de temporada, on jugarà en qualitat de cedit. A partir del curs que ve, el càntabre s'incorporarà a la plantilla del filial blaugrana, però si el club ho veu oportú, farà la pretemporada amb el primer equip.

Pablo Torre/ Racing de Santander

Pablo Torre, en un partit amb el Racing de Santander / Racing de Santander

L'operació és de 5 milions fixos més 15 en possibles variables. És a dir, si aquestes condicions es compleixen, el fitxatge podria arribar als 20 milions. El Barça està a l'espera de veure com acaba la temporada tant el jugador com el Barça B i el primer equip, perquè existeix la possibilitat de prolongar un any més la cessió de Torre al Racing si d'aquesta manera es pot rebaixar el cost final del fitxatge.

Xavi i el model Barça l'han convençut

Pablo Torre duu aquesta temporada sis gols i set assistències en 23 partits disputats, essent el primer de l'equip en ambdues estadístiques. A més, el jove jugador s'ha erigit en un especialista a pilota parada, enguany ja ha marcat dos gols de falta directa. Amb només 18 anys, ja és el líder futbolístic d'un club històric com el Racing de Santander. 

pablo torre racing santander espanya fcbarcelona @realracingclub

Pablo Torre, amb posat seriós, defensant l'escut del Racing de Santander / @realracingclub

Torre destaca per ser un mitjapunta mòbil, ràpid i amb una gran visió de joc, de fet se li troben semblances amb Pedri. Té molta facilitat per escollir bé l'última passada i ha millorat molt de cara a gol. Des del Racing han valorat que, en la seva etapa al futbol formatiu de l'entitat, mai ha volgut escoltar ofertes d'altres clubs, mostrant lleialtat i sentiment pel club càntabre. No obstant això, li ha arribat el moment d'aterrar a Barcelona.

L'arribada de Xavi Hernández -amb qui comparteix agent- a la banqueta blaugrana i l'esclat de jugadors com Gavi, Araujo, Pedri, Ansu o Nico ha provocat que el futbolista de Soto de la Marina hagi tingut clar quina era la seva prioritat. El Reial Madrid havia mostrat molt interès pel jugador, però la poca confiança dels blancs en els joves del planter no han convençut ni a Torre ni al seu entorn. 

 

Imatge principal: Joan Laporta, somrient / Europa Press