Tranquil·litat i eufòria per parts iguals que arriben de les sensacions de Marc Márquez des d'Austràlia. Immers en l'antepenúltim Gran Premi de la temporada, no vol ni pensar en la seva gesta, però sí que ho fa sobre el futur i també sobre el passat.

El vuit vegades campió del món de motociclisme, entrevistat per El Periódico, ha defugit sobre la comparació que alguns ja fan amb figures com Leo Messi o Rafa Nadal. "Ni em veig ni vull veure a la seva alçada. Potser, quan em retiri i els meus números parlin més de mi que la meva personalitat i pilotatge", ha assegurat a banda de dir que a hores d'ara els dos són "ídols i referents".

Una clau d'aquests èxits, o potser no, ha estat sempre les ganes de guanyar i l'inconformisme. Si als 9 anys plorava després de no aconseguir pujar en el graó més alt del podi, ara comenta que "perdre em crea impotència". Un guanyador com Márquez no defineix com ràbia les sensacions que el fan millorar en cada cursa, sinó que són les "ganes de revenja, ben intencionada".

Encara sense renovar el contracte amb Honda, que acaba la propera temporada 2020, Marc Márquez no es para a pensar en el seu futur. El que sí té clar és que la renovació haurà de ser negociada en tres vessants: "econòmic, tècnic i esportiu".

Marc Marquez equip Honda Motegi EFE

EFE

I més enllà de tot això, no descarta reptes impossibles. En una entrevista a Marca ha deixat la porta mig oberta a poder córrer dues categories a la vegada (MotoGP i Moto2). El pilot català creu que avui dia "ho veig impossible" i que en definitiva "seria un patiment". Malgrat tot, no ha denegat la proposta de manera taxativa. Quins seran els propers reptes de Marc Márquez?