Aquest diumenge es disputa l'últim Gran Premi de motociclisme a València amb tot decidit. Ja se saben qui són els campions de MotoGP (Marc Márquez), Moto2 (Francesco Bagnaia) i Moto3 (Jorge Martín) i el més significatiu és l'adeu a un extraordinari pilot com és Dani Pedrosa. Però, quantes carreres han guanyat els campions, és el seu primer títol Mundial?

Marc Márquez, a l'alçada dels més grans

El tro de Cervera ha guanyat aquesta temporada el seu heptacampionat i ha aconseguit la maneta a MotoGP. Márquez sembla no tenir sostre i en només 25 anys ja està a l'alçada dels pilots més grans. Ha igualat als anglesos John Surtees i Phil Read, i ara el pròxim objectiu és empatar amb l'italià Carlo Ubbiali i el britànic Mike Hailwood (nou títols cada un), però sobretot tenir la mateixa marca que Valentino Rossi, campió en nou ocasions.

Més lluny queden els 12+1 títols d'Ángel Nieto i els 15 de Giacomo Agostini. Els números del català aquesta campanya han estat espectaculars: nou GP com a primer, quatre com a segon, un com a tercer, set poles i 321 punts.

La categoria reina espera a Bagnaia

L'italià està preparat per debutar a MotoGP. Francesco Bagnaia es va procalamar campió de Moto2 el passat 4 de novembre a Sepang i va confirmar l'altíssim nivell dels pilots transalpins. La temporada ha acabat de la millor manera per Bagnaia, però podia respirar tranquil perquè a finals de febrer es va confirmar que Ducati li reservava una plaça per la categoria reina al 2019 i 2020.

L'italià ha estat dos anys a Moto2 i els números d'enguany han sigut: vuit primeres posicions, un com a segon, tres com a tercer, sis poles i 306 punts.

KTM aposta per Martín

I el mateix dia que Bagnaia es va proclamar campió del món a Moto2, Jorge Martín ho va fer a Moto3. A més, Martín es va assegurar a finals d'abril que pujaria a la segona categoria de la mà de KTM. Els números de l'espanyol han estat extraordinaris: set primers llocs, dos segons llocs, un com a tercer, 11 poles i 260 punts.

Best champagne shower EVER! #dreaming

A post shared by Jorge Martin Almoguera (@88jorgemartin) on

Aquest diumenge a Moto3 s'ha vist un fet històric. En la primera aparició del turc Can Oncu en el campionat i amb 15 anys i 15 dies es converteix en el pilot més jove de la història en aconseguir una victòria en el Mundial.