Dani Pedrosa ha viscut a València l’última cursa de la seva carrera a MotoGP. En un Gran Premi accidentat, amb moltes caigudes i que s'hagut de suspendre momentàniament per la pluja, Pedrosa ha estat capaç de mantenir-se sobre la moto i acabar amb una meritòria cinquena posició que tanca tota una etapa en el món del motociclisme.

El de Sabadell es retira després d’una llarga i exitosa carrera en la que només li ha faltat aixecar el títol de campió de la màxima categoria. D’estil elegant i pes lleuger, Pedrosa va enamorar a molts amb la seva conducció. Un noi tranquil que va establir una forta connexió amb els aficionats que lamenten la mala sort que ha tingut el pilot català en alguns moments. El propi compte de Twitter de MotoGP ha publicat un petit vídeo d'homenatge a Dani.

Inicis

El 2003, amb 18 anys, va guanyar el seu primer títol de 125cc dues setmanes abans de finalitzar la competició demostrant que no era un més.

El 2004 feia el salt a 250cc, però no se’l prenia com a candidat al títol. Joventut, inexperiència i debutant provocaven que se’l tingués en compte com un bon pilot, però amb poques opcions d’arribar a guanyar aquell any. Res més lluny de la realitat, Pedrosa va guanyar el títol convertint-se en aquell moment en el pilot més jove en aconseguir-ho. Al cap d’un any repetia la gesta proclamant-se bicampió de 250cc i pilotant vàries curses amb una part de l’húmer trencada.

Tres anys, tres títols i una sensació de domini espectacular. Era un dels escollits. La moto dels grans l’esperava.

MotoGP

Primera cursa a MotoGP amb la seva Honda i el de Sabadell va posar la por al cos a Valentino Rossi, dominador absolut de la categoria en aquell moment. “Estàvem aterrats. No va guanyar aquella cursa de miracle”, explicava fa uns dies Rossi recordant aquell primer duel amb Pedrosa en el que el català va acabar segon per darrere l’italià. Aquell any va tenir opcions matemàtiques de guanyar fins la penúltima cursa, però acabaria cinquè a la general per culpa de les lesions.

Dani Pedrosa Circuit de Montmeló   EFE

I a partir d’aquí, una història similar any rere any. Lesions, múltiples operacions, problemes mecànics o de pneumàtics i caigudes en moments clau de la temporada van provocar que Pedrosa no pogués arribar mai a aixecar el títol de campió. Tot i la mala sort, el català se les va arreglar per aconseguir tres subcampionats competint contra alguns dels més grans: Valentino Rossi, Casey Stoner, Jorge Lorenzo o Marc Márquez.

Pedrosa deixa un fantàstic balanç com a pilot que el consolida com un dels grans de la història, amb el petit asterisc de no haver guanyat mai el títol de MotoGP: 1 títol de 125cc; 2 consecutius de 250cc; i 31 victòries, 31 ‘poles’ i 112 podis a MotoGP. En total a les tres categories, Pedrosa suma 54 victòries, 153 podis i 49 ‘poles’.

Amb aquests registres, el català se situa entre els deu pilots amb més victòries de la història.