Marc Márquez és Marc Márquez i ningú pot dubtar d'ell. Si fa unes setmanes alguns ja pensaven que la seva carrera havia fet un pas enrere definitiu després d'abandonar el Mundial de MotoGP per tornar-se a operar del braç dret, no és així. El pilot de Cervera va tornar el passat cap de setmana a l'Aragó, però un inesperat accident va evitar una nova demostració de qualitat. Ara, però, aquest cap de setmana al Gran Premi del Japó ja ha aconseguit la pole position.

Marc Márquez balla sota la pluja de Motegi

Dia de pluja i dia d'emocions fortes. Pocs esperaven que Marc Márquez marqués el ritme durant el cap de setmana, però ja divendres va mostrar un gran volta a volta. I aquest dissabte ha arribat la confirmació. Sisè classificat als primers entrenaments lliures i dominant els segons. I en el moment de la qualificació, novament ha estat el més ràpid.

El pilot català d'Honda, que corria a Motegi, és a dir, a casa, ha aconseguit una gran alegria per a la marca japonesa. Feia molt temps que les Honda no dominaven, precisament des dels millors dies del mateix Márquez. Però en el moment decisiu ha aparegut el millor pilotatge de Marc Márquez.

El de Cervera ha arriscat, però ha dominat la Q2 en tot moment. Marcant els primers millors temps, repetint quan li ha aparegut la competència i decidint amb un millor gir en els últims minuts. L'únic pilot que li ha fet ombra ha estat Johann Zarco, un especialista sota la pluja. Ha estat la 91a pole position de Márquez al Mundial de motociclisme, la 63a a MotoGP i la primera després d'aconseguir l'última ara fa tres anys, al 2019, al mateix circuit de Motegi. Marc Márquez torna a dominar una sessió de qualificació 1.071 dies més tard.

Marc Márquez ha tornat

Márquez sortirà des de la primera posició aquest diumenge i té moltes opcions d'aconseguir la victòria. Si hi ha pluja, aquestes possibilitats augmenten, ja que el pilot català d'Honda ha demostrat un gran ritme. Si la cursa és en sec, les coses poden canviar molt. I també dependrà de quina sortida pugui fer Marc Márquez i que eviti qualsevol topada en els primers instants de la cursa.

Això sí, ja es pot dir que Marc Márquez està de tornada. Aquesta temporada ja no pot guanyar el Mundial, però sí que serà un dels grans candidats de cara a la temporada vinent. Aquest diumenge a les 8 hora catalana es disputarà la cursa al Japó.