Excel·lents notícies per al món de les motos. Marc Márquez està de tornada. Si bé el pilot cerverí i Honda ja van confirmar que viatjaria a Misano amb la intenció de reaparèixer, ara ja és oficial que el rei de MotoGP es pujarà de nou a la seva Honda RC213V el pròxim dimarts als testos que realitzaran tots els equips de la màxima categoria amb vista a la pròxima temporada.

Després que l'equip mèdic liderat per Ángel Charte hagi analitzat el TAC anterior a l'última intervenció sobre el braç del lleidatà realitzada pel doctor Joaquín Sánchez Sotelo, Márquez ha completat i superat favorablement les proves físiques que li han plantejat tant l'equip mèdic de Charte com els mateixos metges de la pista Marco Simoncelli de Misano Adriàtic.

Marc Marquez Honda MotoGP simbolo victoria / Foto: Alejandro Ceresuela - Europa Press
Marc Márquez, fent el senyal de victòria / Foto: Alejandro Ceresuela - Europa Press

Marc Márquez: "Estic en un moment d'improvisació total"

Marc Márquez rodarà per primer cop sobre la seva MotoGP després de tres mesos aturat. Ja va fer-ho sobre una Honda CBR600RR — la moto de carrer de la marca Honda que més s'assembla a la de competició — manifestant després de les provatures les seves "bones sensacions". 

Ara, i després de rebre llum verda per part de la Comissió Mèdica, ja és una realitat que rodarà sobre la seva moto de competició oficial. Tot i això, i com no podria ser d'una altra manera, regna la prudència pel que fa a l'húmer dret del '93'. Tot i que ja sap que "l'os està al 100%", el català vol acumular kilòmetres i assegurar la "readaptació del braç" a la seva nova realitat. "Feia un any i mig que el braç treballava d'una manera que no tocava amb 34 graus de rotació a l'húmer i, lògicament, ara treballa diferent, els músculs funcionen de diferent manera i s'han d'anar estirant i acomodant a la nova situació del braç".

L'alegria és notòria al rostre de Marc Márquez, però reconeix que "no serà qüestió d'una o dues setmanes, que serà qüestió de, fins a l'hivern, anar progressant i insistint de mica en mica per tornar abans o després depenent de com em trobi. Estic en un moment d'improvisació total".

Jorge Lorenzo: "Márquez ha viscut una situació duríssima"

La notícia de la reaparició de Marc Márquez ha copat totes les portades. També ha estat comentada durant aquesta jornada de dissabte de classificacions per Jorge Lorenzo per als micròfons de DAZN. "En Marc ha viscut una situació duríssima, però ara el veig feliç i il·lusionat i això Honda ho sap. El test de Misano és vital per a l'equip i tant de bo Marc Márquez pugui tornar a córrer d'aquí a dues setmanes a Aragó".