Marc Márquez ha tornat. Després que el passat 29 de maig baixés de la moto a Mugello per passar pel quiròfan per quarta vegada per idèntic motiu, el de Cervera ha anunciat que aquest cap de setmana tornarà a competir al Gran Premi d'Aragó que es disputa entre el 16 i el 18 de setembre al circuit de Motorland de la localitat aragonesa d'Alcanyís. Quan el pilot lleidatà va anunciar que tornaria a requerir intervenció quirúrgica en la seva espatlla dreta, el seu equip ja va explicar que no hi hauria cap pressa i que podria haver d'esperar fins a 2023, però no ha fet falta.

Va ser operat de la seva espatlla dreta per quarta vegada

L'operació, que va tenir lloc a la Clínica Mayode Rochester, a l'estat de Minnestoa, als Estas Units, va sortir bé, ja també ha estat fructífer el període de recuperació. Tant que, encara que els seus serveis mèdics no li van marcar una data de retorn, ni els més optimistes no podien imaginar que aquest divendres, el sis vegades campió del món en la categoria reina del motociclisme tornarà a lluir el número 93 a la seva Honda. Puntualment, tant el seu equip com ell mateix, a les xarxes socials, han anat informant dels seus progressos. L'operació, l'inici de la recuperació, els primers entrenaments, i ara, el retorn als circuits per competir.

"Hola a tots! Com veieu tinc un somriure, significa que estarem al Gran Premi d'Aragó competint, lògicament. Després de parlar-ho amb els doctors, amb l'equip, hem decidit que el millor per a la meva recuperació és continuar a sobre de la moto, anar acumulant quilòmetres de cara a l'any que ve i fer-ho al Gran Premi de Motorland, a l'Aragó, davant de l'afició, no té preu. Segur que tot el vostre suport m'ajudarà a aguantar tot el cap de setmana. Desitjant que sigui divendres, per ser a sobre de la moto i donar-li gas", ha explicat Márquez en un vídeo a les seves xarxes socials.

Un pas més per tornar a ser competitiu sobre la moto

Malgrat l'animal competitiu que és Marc Márquez, el seu retorn als circuits només suposa un pas més en la seva recuperació per a poder a ser a un nivell òptim que li permeti tornar a lluitar per les curses i els campionats. De moment, el seu objectiu principal, a l'Aragó, no és cap altre que tornar a agafar sensacions a sobre de la seva Honda i competir sense dolor, una cosa que fa molt temps que no pot dir. A poc a poc, Márquez va tornant, i el millor símptoma és el somriure d'orella a orella amb què ha acompanyat tot el vídeo.

Segur que la seva presència a Motorland és un enorme reclam perquè el circuit aragonès presenti una grandíssima entrada i la grandíssima afició que té el de Cervera li demostri, una vegada més, tot el seu afecte. 110 dies hauran passat des d'aquell 29 de maig, la cursa a Mugello, i aquest divendres vinent, quan ja torni a competir en els entrenaments lliures.