Marc Gasol anunciarà aquest dijous oficialment que abandona la NBA per tornar a jugar a Girona, ciutat en la qual va estar just abans de fer el salt a la millor lliga del món, entre el 2006 i el 2008 i a les ordres de Pesic.

El jugador de Sant Boi de Llobregat, que després dels Jocs Olímpics de Tòquio va anunciar la seva retirada de la selecció espanyola, ha estat unes setmanes valorant les múltiples opcions que tenia a sobre de la taula, per acabar decantant-se per jugar els seus últims partits com a professional al Bàsquet Girona, club del qual és el fundador i propietari i que no ha començat gens bé la temporada a la LEB Or.

El Barça ho va intentar fins a l'últim moment

Durant diverses setmanes, la destinació a la qual semblava que aniria Marc Gasol era el Barça. Després de la bona experiència viscuda amb Pau Gasol la temporada passada, Joan Carles Navarro va fer tot el possible per repetir la història amb Marc, que una vegada havia decidit deixar els Angeles Lakers va valorar molt seriosament la possibilitat de tornar a jugar al Barça.

Alhora, Marc Gasol també contemplava l'opció de jugar al Bàsquet Girona. A part d'estimar la ciutat, on va estar molt còmode en la seva anterior etapa, més allunyat dels focus, a la LEB Or podrà gaudir més del bàsquet, sense les exigències de l'ACB i de l'Eurolliga. Enrere deixa 13 temporades a l'NBA, en les quals ha militat als Memphis Grizzlies, als Toronto Raptors i als Angeles Lakers, jugant un total de 891 partits i amb el títol del 2019 com a gran moment per a la història.

Marc Gasol Lakers / EFE

Marc Gasol, en un partit dels Angeles Lakers / EFE

L'anunci oficial, aquest dijous

Finalment, Marc Gasol s'ha acabat decantant per jugar en el club del qual és propietari, al qual cal afegir-hi el moment que travessa l'equip, 15è en la classificació, fins al punt d'haver hagut de destituir l'entrenador, Carles Marco. L'objectiu, doncs, és evident, que l'equip refloti, alguna cosa que molt probablement passarà amb Marc Gasol a les seves files.

Els rumors van augmentar la setmana passada, quan el programa Tot Costa de Catalunya Ràdio va avançar que Marc Gasol estava valorant molt seriosament acabar la seva carrera professional al Bàsquet Girona. I la mateixa informació va ser donada en el Partidazo de la COPE. Aquest dilluns, el jugador ha convocat tothom a Fontajau per a dijous vinent, per anunciar alguna cosa. La seva tornada és ja un fet.

 

Imatge principal: Marc Gasol, amb el títol de la NBA del 2019 / NBA