El Manchester City s'ha deixat empatar un partit que ha dominat durant tota la primera part. Les decisives aturades de Víctor Valdés i un gol de Marten de Roon en el temps de descompte han robat dos punts a un City que encadena tres empats consecutius com a local a la Premier League.

Declaració d'intencions

Pep Guardiola ha tornat a apostar pel gruix de futbolistes que van ser capaços de remuntar contra el Barça. Amb un Kevin de Bruyne molt inspirat, el City no ha tardat a arraconar el Middlesbrough d’Aitor Karanka. El domini, gairebé insultant, s’ha fet visible en les estadístiques de possessió dels primers quinze minuts: 86% a 14%.

Les primeres ocasions han arribat a través de centrades laterals. Jesús Navas tornava a la banda dreta i els locals han aprofitat la seva velocitat per posar setge a l’àrea del Boro. David Silva, primer, i Ilkay Gündogan, després, han posat a prova un Víctor Valdés rejovenit. L’ex-porter del Barça, amb diverses aturades de mèrit, ha mantingut viu el seu equip fins on ha pogut.

L’únic gol citizen ha arribat just abans del descans. Una centrada de De Bruyne l’ha aprofitat el Kun Agüero per fer justícia amb el que s’estava veient sobre la gespa de l’Etihad. El City construïa i el Middlesbrough destruïa. Tot i això, el resultat era massa curt per a un equip que no es podia permetre ensopegar si volia acabar la jornada líder.

La reacció de Karanka

El tècnic basc ha estat pragmàtic. Els seus futbolistes eren incapaços de connectar amb Álvaro Negredo, únic davanter centre i un oasi durant els primers 45 minuts. És per això que el joc del Boro ha canviat per ser molt més directe, desterrant el joc associatiu i apostant per guanyar les segones jugades. Una estratègia que li ha donat resultat.

El mateix Negredo ha avisat amb un xut des del mig del camp en la primera jugada de la primera part. El guió havia canviat. El City s’ha vist molt més exigit en defensa i tot i tenir ocasions clares per 'matar' el partit, la falta de punteria ha fet que seguís viu fins a l’últim minut.

Agüero no ha encertat a rematar entre els tres pals de la porteria de Valdés quan estava sol dins de l’àrea i el City ho ha pagat molt car. En la següent jugada d’atac del Middlesbrough i ja en temps de descompte, ha arribat l’empat. Un cop de cap Tom De Roon entrant des del segon pal ha emmudit l’Etihad i ha afegit una mica més d’emoció a la Premier.

Amb aquest 1-1, el Liverpool, l’Arsenal i el Chelsea tenen l’oportunitat de superar un Manchester City erràtic que no ha sabut aprofitar les bones sensacions amb les que va acabar la jornada de Champions.