L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha acusat aquest dijous alguns treballadors del seu ajuntament de “tocar-se els nassos” i no fer adequadament la seva feina. L’alcalde del PP ha fet aquestes declaracions en una entrevista al programa Badalona Matí de l’emissora municipal Badalona Comunicació i en el moment en què se li ha preguntat sobre la introducció de la figura d’un nou gerent a l’estructura del consistori.

“Si hi ha un contracte de manteniment —m’ho estic inventant— de canviar les cadires —això no ho ha passat— i el contracte venç, això no és culpa del polític, que no ha d’estar pendent de les cadires”, ha argumentat Albiol, abans de llançar l’acusació: “En aquest ajuntament hi ha persones treballadores que treballen per cinc i altres que... —no vull dir coses que després podrien generar problemes—, però n'hi ha altres que no es mereixen el sou que se’ls paga. Què passa? Que els que treballen i estan a l'altura de les circumstàncies han de fer la seva feina i la dels que s’estan tocant els nassos”.

 

 

Per corregir aquesta situació, Badalona comptarà amb un nou gerent, ha defensat Albiol. Al nou gerent, l’alcalde li ha demanat que “posi ordre a l’administració de l’ajuntament”, perquè “no pot ser que els polítics del govern estiguem revisant documentació tècnica i corregint coses perquè no surten bé... potser cal que ens ho fem mirar”. Albiol ha volgut deixar clar que al consistori hi ha “excel·lents professionals”, “però també n’hi ha d’altres que no es mereixen el sou que se’ls paga", "Ho dic així i, si genero polèmica, m’és completament indiferent, perquè és la veritat; comencem a parlar i a dir les coses com són”, ha reblat.

La situació del cos de la Guàrdia Urbana

En l’entrevista, Albiol ha parlat d’altres aspectes de política municipal com és el cas de la seguretat, una de les obsessions de l’alcalde, a més a més de les ocupacions. L’alcalde popular ha recordat que el seu objectiu és augmentar el nombre d’agents de la Guàrdia Urbana i ha valorat que ja s’ha començat a augmentar la plantilla i també a dotar-la de més material. La voluntat és crear més serveis de cara al futur perquè Badalona “sigui un exemple pel que fa a la seguretat”. Ara bé, tot i voler augmentar la plantilla, Albiol ha dit que la ciutat no té un problema de manca d’efectius. Sobre la policia local, també s’ha mostrat disposat a reactivar les hores extres del cos. “Si es poden reactivar, es farà, però no és una decisió política, hi ha uns funcionaris i alts funcionaris que diuen el que es pot activar i el que no”, ha remarcat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!