L'entrada a l'Eurocambra de l'agitador ultra Alvise Pérez és una de les sorpreses que ha deixat el recompte de les eleccions europees d'aquest diumenge. Segons el recompte definitiu, l'agrupació d'electors que ha creat per a aquests comicis amb el nom S'ha acabat la festa (SALF) ha aconseguit tres representants a la cambra i gairebé 800.000 vots. Amb aquest resultat, Alvise es posiciona en sisena posició, per darrere del PSOE, el PP, Vox, Ara Repúbliques i Sumar. Alvise Pérez podia intuir aquest resultat, ja que l'últim baròmetre del CIS ja li atorgava un o dos europarlamentaris.

Luis Pérez Fernández, més conegut com a Alvise Pérez, és un analista i consultor polític que ha treballat per a Ciutadans al Parlament valencià. Allà va fer d'assessor parlamentari i de cap de gabinet de la formació espanyolista. També ha estat vinculat a UPyD, Unión Progreso y Democracia. Però pel que és realment més conegut és per la seva difusió de continguts a través d'internet, concretament a X (antic Twitter) i Telegram. Alvise Pérez aspira a competir amb la ultradreta de Vox.

Les primeres relacions amb la política

Nascut a Sevilla el 1990 (34 anys) Alvise Pérez es va afiliar com a voluntari a UPyD durant la seva etapa universitària perquè considerava que "era l'únic partit a nivell nacional que podia trencar el bipartidisme". Amb 22 anys es va traslladar a Leeds (al Regne Unit) per treballar al departament de comunicació de l'Institut Cervantes, va ser aleshores quan es va convertir en delegat internacional de Liberal Youth, la secció jove dels Liberals Demòcrates britànics.

​A finals de 2017 es va afiliar a Ciutadans i va començar a treballar per al partit a les Corts valencianes, que en aquell moment estava liderat per Toni Cantó, però va deixar el partit a finals de 2019 quan Ciutadans va viure una desfeta electoral. Ara, aquest 2024, va anunciar que es presentaria a les eleccions al Parlament Europeu amb un partit que tingués com a base "l'anticorrupció".

Fake news

La seva sovint difusió de fake news a través dels seus canals, l'ha portat a afrontar diversos processos judicials. En una ocasió va acusar l'exalcaldessa de Madrid, Manuela Camena, d'haver portat a casa seva un respirador durant la pandèmia per la covid, judici que va perdre. Un altre procediment que té pendent és per difondre una falsa PCR de Salvador Illa, quan era ministre de Sanitat.

Per contra, l'actual ministre de Transports, Óscar Puente, va veure com s'arxivava una denúncia que havia interposat contra Alvise per un delicte continuat de calúmnies amb publicitat i amenaces. En aquell moment, Puente era alcalde de Valladolid i va portar Alvise als tribunals per la publicació de diferents informacions i cometaris. La justícia va considerar les crítiques de l'ara candidat a les europees per Se acabó la fiesta dins "l'exercici de la llibertat d'expressió".

La seva estratègia de publicar notícies falses li ha fet guanyar fama (fins al punt d'obtenir les firmes necessàries per presentar-se a les europees) encara que, el novembre de 2020, Twitter li va bloquejar el compte que tenia amb 200.000 seguidors. Davant d'això, Alvise va fer una crida a manifestar-se davant la seu de Twitter a Madrid i desenes de persones van acudir a la cita. Alvise defensava que se l'estava censurant per les seves idees i no per difondre mentides

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!