El titular del jutjat d'Instrucció número 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado, ha qüestionat el comportament del fiscal que investiga el cas. En un escrit critica les "visites freqüents i inusuals visites personals" que el fiscal fa al jutjat que porta les diligències per assabentar-se de la investigació i destaca la "insistència" del fiscal "a tenir coneixement amb caràcter immediat del contingut de les resolucions", no només les dictades, sinó també les que estan per dictar. El magistrat al·lega que el comportament de la Fiscalia "és totalment inhabitual" pel "singular de la interposició del recurs d'apel·lació de manera gairebé automàtica contra l'acte d'incoació de les presents diligències". Amb aquestes premisses, el jutge demana un informe al lletrat de l'Administració de Justícia perquè posi de manifest "la freqüència amb les que es fan aquestes visites personals i la insistència a conèixer les resolucions que es dicten, fins i tot abans de ser notificades". 

Còpia del DNI de Begoña Gómez

En paral·lel, el jutge també ha demanat a la Policia Nacional que "vist l'estat de les presents actuacions" li enviï "com més aviat millor" una còpia autenticada i de "grandària llegible i visible del DNI de la investigada Begoña Gómez". Malgrat la condició que li adjudica el jutge, Gómez no compta amb la condició formal d'investigada, atès que encara no s'ha dictat una interlocutòria en el qual se la citi a declarar com imputada i s'expliquin els fets presumptament delictius que se li atribueixen. 

El jutge cita a declarar empresaris

El jutge que investiga Begoña Gómez per presumptes delictes de corrupció en els negocis i tràfic d'influències, ha citat a declarar com a testimonis dos empresaris i responsables de l'entitat pública Red.es, que els va concedir ajudes. Peinado ha citat el 7 de juny a Juan Carlos Barrabés, professor del màster de la càtedra de la Universitat Complutense que codirigia Gómez i propietari de Innova Next, que, segons informacions periodístiques, s'hauria beneficiat d'aquestes ajudes de Red.es després de la mediació de l'esposa del cap de l'Executiu. 

El dia abans, 6 de juny, ha citat a Luis Martín Bernardos, qui va ser president del grup Barrabés i administrador de Innova Next fins a 2022. Aquest dia declararan David Cierco, qui va ser director general de Red.es fins a 2021, i el seu substitut, Alberto Martínez Lacambra. Segons diverses informacions, Begoña Gómez, en qualitat de codirectora d'un màster de la Complutense, va signar dues cartes de suport a Innova Nexta en sengles concursos de Red.es en els quals l'empresa de Barrabés va aconseguir ajudes públiques d'aquest organisme. També ha citat per al dia 6 a Luis Prieto i Ignacio Espejo-Saavedra, director d'Economia Digital i director adjunt de l'Assessoria Jurídica de Red.es, respectivament.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!