Sorpresa a l'Etihad Stadium. El Manchester City ha rebut la visita del Leeds, i els de Marcelo Bielsa, amb un jugador menys durant tota la segona part, han derrotat els citizens de Guardiola gràcies a un doblet de Stuart Dallas. El City segueix sent el líder de la Premier League clarament, però aquest dissabte ha rebut un cop fort.

El Leeds, amb un menys

Bielsa s'havia enfrontat en quatre ocasions a Guardiola durant la seva carrera i a la cinquena ha anat a la vençuda. Cooper ha vist la vermella, confirmada pel VAR, després d'una entrada duríssima a Gabriel Jesus abans del descans. Just feia uns minuts Dallas havia obert la llauna (0-1).

Manchester City decepcion EFE

El City tenia tota la segona part per remuntar i a sobre amb un home més, però no ha estat capaç de capgirar el marcador. Ferran Torres ha fet l'1-1 al minut 76 i de la manera més cruel, Dallas ha marcat el definitiu 1-2 en els últims minuts. El Leeds s'ho ha deixat tot per emportar-se els tres punts a casa i ho ha aconseguit.

Un dels detalls de la jornada és que hi ha hagut un homenatge a la família reial anglesa per la mort aquest divendres del príncep Felip, duc d'Edimburg i marit de la reina d'Anglaterra, Elisabet II.

Homenaje Manchester City Leeds Principe Felipe EFE

Homenatge de la Premier al príncep Felip / EFE

Guardiola ha fet rotacions pensant en la Champions. En el partit d'anada dels quarts de final de la màxima competició europea, els britànics es van imposar contra el Borussia Dortmund (2-1). La pròxima setmana és la tornada dels quarts i hi ha un bitllet per a les semifinals que els de l'Etihad desitgen tenir.

És per això que el tècnic català ha reservat peces clau com Gündogan i Kevin De Bruyne (que acaba de renovar). I ho han trobat a faltar. Al City l'ha faltat clarividència en els últims metres i no ha gaudit de molta punteria.

Els de l'Etihad segueixen sent els líders en solitari de la Premier i els clars favorits per aixecar el títol. Tenen 74 punts, 14 més que el segon, el Manchester United, però amb dos partits més. Igualment, si els veïns de la ciutat guanyessin els dos partits ajornats, seguirien a 8 punts, una còmoda diferència. Però ja coneixem a Guardiola, no deixarà relaxar-se als seus i intentarà lligar el títol com més aviat millor.

El pròxim compromís per al City és dimecres contra el Dortmund a Alemanya i el cap de setmana té la semifinal de la FA Cup contra el Chelsea. De moment, els de Guardiola segueixen vius a quatre competicions (Premier, FA Cup, Copa de la Lliga i Champions) i buscaran el ple de trofeus.

Imatge principal: Guardiola es lamenta d'una acció / EFE