Patint, però guanyant. El Manchester City ha aconseguit imposar-se al Borussia Dortmund a l'anada dels quarts de final de la Champions League per la mínima gràcies als gols de Kevin de Bruyne i Phil Foden, aquest últim amb una diana al minut 90. Reus havia posat les taules al marcador amb anterioritat i deixa el partit viu per a Alemanya.

El City s'ha presentat al duel com el gran favorit no només de l'eliminatòria sinó de la competició. Els de Pep Guardiola estan fent una enorme temporada, líders de la Premier League i vius en les dues Copes, el Dortmund s'ha desplaçat fins a Manchester amb la intenció de fer la sorpresa.

El Haaland solidari

La gran amenaça per als citizens era Erling Haaland, però aquest dimarts s'ha pogut veure molt poc perill. El noruec, el gran desig de mitja Europa, no ha brillat i no ha estat eficaç de cara a porteria, però sí que s'ha pogut veure la seva versió solidària amb una espectacular assistència.

Haaland Borussia Dortmund Manchester City EFE

Haaland xuta i Ederson atura / EFE

El City ha estat el dominador del matx, ha tingut la possessió i ha pogut marcar als primers minuts. Els alemanys són febles en defensa, s'han equivocat a l'hora de sortir amb la pilota i els britànics ho han aprofitat. L'assistència de Mahrez a De Bruyne l'ha deixat sol i el belga no ha fallat.

La primera part ha estat més animada que la segona. Després del gol de De Bruyne, l'àrbitre ha estat el protagonista. Primer ha indicat que hi havia un penal dubtós a favor del City, però després d'anar a veure-ho al VAR, l'ha anul·lat. El Dortmund també ha tingut la seva ocasió per retallar diferències, però el col·legiat ha dit que hi havia una falta prèvia. La polèmica, per a uns i pels altres, està servida.

El segon temps ha estat més erràtic i el Dortmund ha sortit amb més ganes. Foden ha perdonat una oportunitat imperdonable, que ha donat ales als visitants. I en un contraatac, Haaland ha deixat sol Reus amb una magnífica passada i el veterà extrem ha posat l'1-1 al minut 84. Semblava que s'ho jugarien tot en terres alemanyes, però Foden ha volgut redimir-se del seu error i ha fet el 2-1 abans que s'acabés el duel. Màxima expectació i emoció per la tornada dels quarts de la pròxima setmana.

Imatge principal: Celebració del primer gol del City / EFE