L’Atlètic de Madrid esgarrapa un punt del Santiago Bernabéu sense merèixer-ho (1-1). Els pals i les aturades de Jan Oblak frenen un Reial Madrid que baixa del núvol després de la seva exhibició a Torí. El Barça veu des del sofà de casa com amplia el seu marge al capdavant de la Lliga fins als 11 punts: serà campió si guanya quatre dels últims set partits.

Un derbi és un derbi

El mosaic d’un escut gegant en un dels fons del Bernabéu dimensionava la volada d’un derbi que ha guanyat en emoció des que l’Atlètic ha decidit consolidar-se entre l’elit europea i deixar enrere la seva mala fama de perdedor. Avui, però, els dos equips jugaven per l’honor perquè saben que guanyar la Lliga és missió impossible.

El Madrid entenia el missatge. Els tres punts eren el de menys. Els blancs estaven ocupats en traslladar la superioritat que demostren quan viatgen per Europa. Amb un equip recognoscible tot i les rotacions, Zidane ha volgut decidir el derbi en els primers minuts. El travesser i l’àrbitre, que s’ha menjat un penal, han mantingut dempeus un Atlètic de Madrid que tenia molts problemes per contenir un equip que explotava els espais. Jan Oblak s’agegantava en cada xut per deixar intacte el 0-0.

Les centrades laterals han acabat desesperant el Madrid, que no trobava vies per traduir la seva superioritat en gols. Els centímetres de la defensa matalassera convertien totes les pilotes en innòcues. El plantejament de Diego Simeone es basava en resistir, concedir poc i aprofitar els contracops. Diego Costa ha desaprofitat la millor ocasió en un intercanvi de cops que acabava amb Marcelo fent tremolar el travesser a l’altra porteria. Antoine Griezmann, tan descarat com encertat, era l’únic raig d’esperança de l’Atlètic. Totes les jugades milloraven quan passaven pels seus peus. I els companys ho sabien.

Un gol ho canvia tot

El Madrid ha trobat el camí del gol amb una jugada d’entrenament. Gareth Bale ha corregut a l’espai per la banda esquerra i ha aixecat el cap per veure la desmarcada de Cristiano Ronaldo al segon pal. La pilota ha volat pel cel del Bernabéu fins acabar al peu dret d’un Ronaldo que no s’ho ha pensat dues vegades per enviar un xut creuat, impossible per a Oblak. L’1-0 obria un escenari nou perquè l’Atlètic està acostumat reaccionar i no a proposar.

Entre anades i tornades, els matalassers han aconseguit el gol de l’empat gràcies al seu millor home, Griezmann, que ha caçat un refús de Keylor Navas per fer l’1-1 a plaer. Els dos equips han signat una treva que ha alimentat Zidane des de la banqueta. Cristiano ha deixat el camp perquè entrés Karim Benzema. El partit caminava cap als últims minuts sense que ningú pogués fer res per aixecar la veu.

Isco Alarcón i Luka Modric han entrat al camp per canviar la possessió per ocasions. El Madrid ha tingut el partit a la seva mà, però Oblak ha estirat més la seva per enviar a córner una falta de Sergio Ramos que es col·lava per l’escaire. L’Atlètic ha acbat signant l’1-1 com el mal menor d’una tarda que l’allunya encara més del títol de Lliga.