Raúl Ruidíaz ha estat l'heroi de la matinada a la Copa Amèrica del Centenari. El migcampista peruà ha estat l'artífex de l'eliminació de Brasil després d'una rematada amb la mà a escassos metres de la línia de gol. La derrota de Brasil per 0-1 fa que els de Dunga tornin a ser qüestionats.

Era el minut 75 de partit quan Ruidíaz ha aconseguit el gol de l'alegria per uns, i el de la decepció pels altres. Perú aconseguia un gol que els permet ser líders del Grup B amb set punts i deixar fora de la Copa a la selecció penta-campiona del món.

Els de Dunga no han fet una bona competició. L'eliminació no és tan injusta. Una arrancada amb un empat a zero contra l'Equador feia esperar que la classificació no seria cosa fàcil. A tot això s'havia d'afegir que no tenien al seu líder, Neymar, convocat només pels Jocs Olímpics de Rio.

Joc poc fluid i mala idea futbolística d'una selecció brasilera molt desubicada sobre el terreny de joc. El segon partit va ser millor i un 7-1 contra Haití esvaïa els dubtes creats. Una prova contra el centreamericans que no estava al nivell de la competició i no era de referència.

El joc físic dels rivals ha aturat la qualitat tècnica dels brasilers. Dunga ja prepara les maletes i els brasilers tornen a rebre una decepció després de la derrota per 7-1 contra Alemanya a les semifinals del Mundial del seu país.

Decepció i mofa a la premsa

Els brasilers tenen clara l'eliminació, però es refermen en la idea expressada després del partit per Dunga que l'arbitratge ha estat nefast.

Per la seva, banda Argentina és feliç en veure que els seus màxims rivals diuen adéu a la Copa Amèrica i fan broma amb "La mano de adiós".

Equador no dóna opció a Haití

Un contundent 4-0 ha estat suficient perquè els equatorians es classifiquin com a segons de grup a la següent fase de la Copa Amèrica. Sense oposició contra una selecció d'Haití que no ha tingut cap opció durant la competició.

Valencia avançava els equatorians al minut 11 de partit, i nou minuts despés Ayoví deixava el matx vist per sentència. A la segona meitat Equador ha acabat resolent el parit amb un gol al minut 56 de Noboa, i el segon de Valencia abans d'acabar l'enfrontament.

Grup B

PAÍS PJ G E P GF GC PTS
Perú 3 2 1 0 4 2 7
Equador 3 1 2 0 6 2 5
Brasil 3 1 1 1 7 2 4
Haití 3 0 0 3 1 12 0

A quarts de final ja estan definits dos partits: Estats Units-Equador, que es jugarà la matinada del divendres dia 17, i el Perú-Equador, la matinada del 18 de juny.