Luis de la Fuente, nou seleccionador espanyol, vol formar un nou nucli dur en la Roja, una base per poder lluitar per la pròxima Eurocopa. D'allà ve, sense anar més lluny, la seva negativa a convocar Sergio Ramos, ja que el retorn del central andalús hagués estat un pas enrere. I a l'hora de buscar centrals, pentinant totes les possibilitats, el seleccionador espanyol es va fixar en Robin Le Normand, que suma ja 4 temporades a un grandíssim nivell en la Reial Societat.

El central va néixer a Pabu, a la Bretanya francesa, i es va formar en el Stade de Brest. El lògic, doncs, és que jugués amb la selecció francesa, però no està en els plans de Deschamps, per la qual cosa ha decidit acceptar la trucada de Luis de la Fuente, com va succeir amb Aymeric Laporte amb Luis Enrique just abans de l'Eurocopa de 2020.

Seguint els passos de Laporte

Després de concloure la seva formació en el Stade de Brest, el jugador va acceptar passar al filial de la Reial Societat, que li va fer una oferta aprofitant que acabava contracte. Le Normand va completar dues temporades al segon equip txuri urdin, fins que en la 2018/19 ja va alternar amb el primer equip, demostrant una maduresa espectacular. El curs següent ja va acumular 38 partits amb el primer equip, fins a aconseguir convertir-se en titular indiscutible.

Ja llavors es va començar a dir sobre una possible trucada de Didier Deschamps per poder jugar amb França, però la convocatòria no va arribar. El seleccionador gal tenia una infinitat de possibilitats, ja que França té la millor generació de la seva història, el que va deixar a Le Normand fora del combinat francès, encara que li va obrir una altra porta, la de seguir els passos de Laporte i 'fitxar' per Espanya.

Deschamps França / Foto: Europa Press
Didier Deschamps, seleccionador de França / Foto: Europa Press

Una peça desitjable

L'espectacular temporada que va firmar l'any passat Le Normand ja va provocar que diversos clubs s'interessessin per ell, de la Lliga espanyola, la Premier League i la Bundesliga. "Robin ho té tot, és titular indiscutible, la Real no trobaria un central com ell al mercat o li costaria molt més", va afirmar llavors Eric Olhats, el seu mentor i assessor, en una entrevista a Mundo Deportivo. "Es quedarà perquè és un noi d'una altra època, fidel als colors d'un club," va afegir Olhats, que també va deixar una porta oberta per a un futur. "No sé què passarà pel seu cap si ve un top 5 d'Europa".

I és que Le Normand té clar que en pocs clubs serà més còmode que en la Reial Societat, on ha aconseguit ser una de les peces indispensables per a Imanol Alguacil. Amb 24 anys i a les portes de jugar amb la selecció espanyola, tot podria canviar el pròxim estiu, ja que a poc a poc el nivell dels clubs que ho volen no para de créixer.