Luis de la Fuente no ha dirigit encara el seu primer partit amb la selecció espanyola i ja té el primer gran incendi a sobre de la taula. I és que esperava que Sergio Ramos fos anunciar ara la seva retirada de la Roja, i molt menys que ho fos a fer de forma unilateral i atacant amb duresa el nou seleccionador. "El seleccionador m'ha comunicat que no compta i que no comptarà amb mi, independentment del nivell que pugui mostrar [...]. Crec que aquesta trajectòria mereixia acabar per una decisió personal o perquè el meu rendiment no estigués a l'altura de la qual cosa mereix la nostra Selecció, però no per qüestió de l'edat o altres raons que, sense haver-les sentit, he sentit", ha explicat Rams a través d'un comunicat.

La notícia va caure com una gerra d'aigua freda en la RFEF, ja que des de feia temps es treballava en la idea que Sergio Ramos, emblema de la selecció espanyola campiona de tot, se n'anés per la porta gran, com una llegenda, i no com ha acabat anant-se'n. A més, a ningú no se li escapa que Luis de la Fuente ja comença malament amb una selecció sempre envoltada de massa soroll mediàtic.

Sergio Ramos Espana seleccio espanyola EFE
Sergio Ramos, en un partit de la selecció espanyola / Foto: EFE

Trucada pujada de to

Tal com explica aquest divendres Ok Diario, tot es va desencadenar en una trucada de Luis de la Fuente a Sergio Ramos. El seleccionador, que coneix el central de la seva etapa conjunta al Sevilla, havia rebut diversos missatges del jugador amb referència al seu possible retorn a la selecció. Sense Luis Enrique a la banqueta i rendint a un gran nivell amb el París Saint-Germain, Ramos estava convençut que anava a tenir una nova oportunitat de tornar a la selecció, per la qual cosa, apropant-se ja el moment de la primera convocatòria, va decidir collar Luis de la Fuente. El seleccionador, per la seva part, no considerava que ara fos el millor moment de cridar Ramos, ja que focalitzaria en ell el nou projecte, i en veure que el jugador continuava enviant-li missatges, va prendre la decisió de dir-li-ho personalment.

La trucada, però, no va ser com imaginava el seleccionador. Sergio Ramos no va prendre gens bé el missatge de De la Fuente i la conversa va anar pujant de to, fins al punt que l'entrenador va decidir tallar en sec, veient que tot podia acabar de la pitjor manera possible. El que ni De la Fuente, ni ningú, esperava, és que Sergio Ramos anés a anunciar poc després que es retirava definitivament de la Roja.

Luis de la Fuente en la seva presentació com a nou seleccionador d'Espanya / Foto: Europa Press
Luis de la Fuente, en la seva presentació com a nou seleccionador d'Espanya / Foto: Europa Press

Missatges contradictoris

Ara falta per veure qui dels dos no diu la veritat. Luis de la Fuente manté que no li havia dit a Sergio Ramos que no anés a tornar mai més amb ell, sinó que ara no era el moment. El jugador, en canvi, assegura en el seu comunicat que De la Fuente no tenia la intenció d'anomenar-lo més, motiu pel qual ha decidit retirar-se de la selecció espanyola. S'hi ha referit també René Ramos, germà i representant del jugador. "No era qüestió d'anar o no anar ara, era qüestió de poder mantenir la il·lusió de tornar. Perquè aquesta il·lusió no la hi poden treure a ningú amb justícia i menys a tu, que per fam, ganes i rendiment, almenys segons la meva opinió, mereixies estar," ha escrit a Twitter.

Sigui com sigui, el cert és que Sergio Ramos no va prendre gens bé les dures paraules que li va transmetre Luis de la Fuente, fins a posar el punt i final al seu somni de tornar a vestir algun dia la samarreta de la selecció espanyola.