El Barça femení juga aquest diumenge la final de la Women's Champions League contra el Chelsea. Una final que pot ser històrica i dins del vestidor blaugrana en són molt conscients.

Un partit històric

"Estem jugant un partit per a la història", ha sentenciat Lluís Cortés, l'entrenador del Barça. I a més, ha afegit que "guanyar suposaria un gran reconeixement a molta feina". En definitiva, seria un "premi a l'esforç" i seria arribar a assolir l'objectiu i el repte que tenien des que fa dues temporades quan van caure a la final de la màxima competició europea a Budapest contra l'Olympique de Lió.

Cortés afirma que guanyar "per al club seria una alegria en aquest any complicat i també una alegria molt gran per a tots els culers". Seria acabar reconeixent que "l'aposta del seu dia pel futbol femení" tenia molt sentit.

El tècnic culer ha reconegut que l'equip "està amb una ambició i il·lusió molt bona", però que respecte a l'última final "les sensacions són diferents". I un dels motius per creure en la victòria és que "tenim jugadores que han jugat partits molt decisius", però que ara "la clau és ajustar el nivell de motivació".

Conscients que han fet moltes coses bé, ara queden alguns dubtes en l'equip titular d'aquest diumenge. Cortés explica que "tenim algun dubte per a l'onze de demà".

El Chelsea, un rival d'un nivell altíssim

I més enllà del potencial de les blaugrana, que tothom ja coneix, ningú es pot refiar del Chelsea. Cortés assegura que "és un gran equip però tindrem les nostres opcions". I un dels grans motius per tenir-li un gran respecte a les angleses és perquè "el Chelsea està durant tot l'any a un nivell altíssim".

L'entrenador del Barça explica que "el partit és molt complicat, però haurem de fer moltes coses i molt bé". Aquesta serà l'única recepta a seguir per tal d'aconseguir guanyar la Champions.

Però més enllà d'objectius, el primer de tot serà creure en elles mateixes: "Tenim un estil reconeixible i tot l'equip sabem a què volem jugar". I d'aquesta manera el Barça es vol convertir en el millor club d'Europa.

 

Imatge principal: Lluís Cortés durant una roda de premsa / FC Barcelona