En una tarda en què havien brillat en els seus respectius partits dos grans davanters com Lewandowski i Mbappé, Leo Messi ha seguit la seva empremta i s'ha afegit al festival de les llegendes, en erigir-se en el gran salvador de l'Argentina. Després de la derrota contra l'Aràbia Saudita, l'albiceleste s'enfrontava a Mèxic sense xarxa, conscient que una derrota l'enviava a casa, amb l'afegit que Leo Messi està disputant el seu últim Mundial. I el 10, com tantes vegades se li va reclamar en el passat, ho ha tornat a fer, ha aparegut en el pitjor moment, quan el partit s'apropava al tram final, amb 0-0 i sense capacitat per generar perill. Messi n'ha tingut prou amb unes dècimes de segon de badada del seu marcador per carregar la cama i fer entrar la pilota entre el pal i Ochoa.

¿Quién juega hoy en el Mundial 2022? Dónde ver en España todos los partidos del 27 de noviembre en Qatar

Amb aquesta victòria, l'Argentina evita l'eliminació, encara que ara se l'haurà de jugar contra Polònia en l'última jornada. En aquests moments, l'equip de Lewandowski lidera el grup, amb 4 punts, seguit per l'Aràbia Saudita i l'Argentina, amb 3. Mèxic tanca la classificació amb 1. Tot està obert, ja que tots els equips depenen de si mateixos per arribar als vuitens de final.

df3859293d1d54a982eb1f325e998dc032d7d8bc
Otamendi, defensant una jugada contra Mèxic / Foto: EFE

Primera part tensa i sense ocasions de gol

L'Argentina sabia que estava fora del Mundial de Qatar 2022 si perdia. I la pressió que hi havia sobre els 11 elegits per Scaloni s'ha notat des del xiulet inicial. Les imprecisions han estat constants, a la qual cosa s'ha afegit una agressivitat per part dels dos equips notable. Les faltes a deshora i les protestes han estat la nota dominant d'una primera part intensa, però on el futbol ha desaparegut. De fet, en tot el primer temps només hi ha hagut dues ocasions de gol, ambdues de Mèxic, i ni tan sols han estat clares. Un centre lateral que Héctor Moreno no ha arribat a rematar i una falta llunyana executada per Vega que Emiliano Martínez ha parat amb una gran estirada.

La resta de la primera part ha estat un joc espès i molt travat. Als punts, Mèxic ha estat superior, amb més pilota. L'Argentina, sense continuïtat en el joc i entossudida a atacar per dins, ha estat incapaç d'apropar-se a un memo Ochoa que ha estat un espectador més del partit.

Celebració Messi EFE
Leo Messi, celebrant amb l'afició el seu gran gol contra Mèxic / Foto: EFE

Messi desencalla l'Argentina

La segona part ha començat com la primera, amb la por de perdre com a gran protagonista. L'Argentina ha intentat atacar a foc lent, evitar pèrdues que permetessin reactivar els extrems mexicans, encara que De Paul i Guido Rodríguez han continuat sent imprecisos en massa ocasions. Amb el pas dels minuts, l'equip de Scaloni ha aconseguit apoderar-se del control del partit, trepitjar més àrea, encara que continuava sense generar perill. Mèxic, a més, ha anat mutant fins a acceptar l'empat com un bon resultat. La tri ha baixat les seves línies i s'ha tancat enrere, donant-li tota la pilota a una Argentina que continuava patint per generar.

El gol de Messi, l'emoció de Lewandowski i Mbappé, els 'must' del Mundial 2022, avui 26 de novembre

En una situació límit, només una genialitat podia canviar-la, i el geni més gran sobre la gespa era Leo Messi, tot el partit envoltat de tres mexicans. En el minut 63, Di María se n'ha anat per la banda dreta, ha aixecat el cap i ha vist Messi menys marcat del normal. Li ha passat la pilota i el 10 ho ha controlat i ha disparat ajustat al pal. El gol ha estat un alliberament. Leo Messi ha embogit, com els seus companys i l'afició. L'1-0 ha canviat per complet l'Argentina, molt més alegre, amb menys tensió. I just abans del final ha arribat la sentència, en un excel·lent tret del jove Enzo Fernández (87). L'Argentina alegre i confiada sembla que ha tornat. Messi l'ha alliberat.