Kylian Mbappé opta en aquest Mundial de Qatar a agafar el relleu de Leo Messi i de Cristiano Ronaldo en el regne del planeta futbol. I el davanter del PSG ha presentat aquest dissabte les seves credencials en liderar una treballada victòria contra Dinamarca, que ha demostrat per què a l'estiu del 2021 va ser una de les grans revelacions de l'Eurocopa.

¿Quién juega hoy en el Mundial 2022? Dónde ver en España todos los partidos del 27 de noviembre en Qatar

França ha estat molt superior en la primera meitat i en l'inici de la segona, però ha canviat per complet justament quan Mbappé ha marcat l'1-0. A partir d'aquell moment, DInamarca se n'ha anat cap a dalt, deixant per a la història una última hora preciosa, amb ocasions per a ambdós equips, i que ha decidit Mbappé.

França celebrant el gol de Mbappe davant de Dinamarca / Foto: EFE
Els jugadors de França, celebrnado un gol contra Dinamarca / Foto: EFE

França espanta, però no marca

La dinàmica que anava a tenir el partit s'ha pogut apreciar des del xiulet inicial. Dinamarca volia la pilota, treballar els atacs. França, en canvi, volia espais, robar la pilota i sortir amb verticalitat, aprofitant la clarividència de Griezmann i la velocitat de Mbappé i Dembélé. I s'han acabat imposant els gals. Dinamarca, molt imprecisa, no ha estat capaç d'embastar accions llargues, el que ha afavorit que França s'exaltés en atac. En el minut 12 ha arribat la primera gran ocasió, una rematada de cap de Varane a la sortida d'un córner que un defensa danès ha tret sota pals. Poc després, ha estat el torn de Giroud, que ha rematat fora una bona centrada de Dembélé (15). Tot seguit, ho ha intentat Rabiot, amb una gran rematada que ha obligat Schmeichel a lluir-se (20).

El gol de Messi, l'emoció de Lewandowski i Mbappé, els 'must' del Mundial 2022, avui 26 de novembre

Després dels ensurts inicials, Dinamarca ha aconseguit calmar una mica el partit, sobretot amb faltes, però França ha continuat generant perill. En el minut 32, Griezmann ha tornat a veure com Schmeichel evitava el gol. La rèplica de Dinamarca l'ha protagonitzat Cornelius, amb un xut sec que se n'ha anat al lateral de la xarxa. I abans del descans ha arribat una de les millors ocasions de França. Dembélé se n'ha anat per velocitat i ha centrat per a Mbappé, que ha rematat alt.

La celebració del gol de Christensen davant de França / Foto: EFE
Christensen ha aconseguit l'1-1 en el França-Dinamarca / Foto: EFE

Mbappé liquida Dinamarca

Després del descans, Dinamarca ha tingut 10 minuts de tranquil·litat. França ha baixat el ritme, per la qual cosa els danesos han tocat amb tranquil·litat i han trepitjat camp contrari. El problema per a ells és que cada pèrdua era una ocasió de França. En el minut 56, Mbappé ha realitzat una acció personal espectacular, però el seu tret l'ha parat Schmeichel. Dos minuts després, ha estat Griezmann, que només en la frontal de l'àrea ha disparat molt alt. I a la tercera ha estat la vençuda. Gran combinació entre Theo Hernández i Mbappé que el davanter del PSG finalitza amb una rematada al primer toc al fons de la xarxa (60). I quan semblava que Dinamarca era en la lona, ha ressorgit en una acció d'estratègia, un córner que Christensen ha rematat a gol (67). Només 5 minuts després, Dinamarca ha estat molt a prop de marcar l'1-2, en un xut de Højbjerg que Hugo Lloris ha desviat amb una gran parada.

La gran ocasió de Dinamarca ha canviat el panorama. França ha baixat el ritme, per evitar riscos, i ha començat a generar atacs més pausats, amb llargues possessions. En el minut 78 ha pogut marcar Tchouaméni, en una rematada de cap que ha sortit fora per molt poc. Dinamarca ha respost amb un contraatac que Braithwaite ha rematat amb un xut que ha vorejat el pal (80). Al final, el que ha decidit, no cal dir-ho, ha estat Mbappé, en rematar una centrada mesurada de Griezmann (85). França ja està en els vuitens de final. Dinamarca se la jugarà en l'última jornada contra Austràlia.