Leo Messi ja ha pres una decisió definitiva sobre el seu futur i ha acabat descartant la proposta del Barça. El futbolista argentí acabarà el contracte amb el PSG aquest mateix mes de juny i després jugarà a l'Inter Miami dels Estats Units. Això suposa el final d'un serial que semblava que s'allargaria novament durant tot l'estiu, però que el mateix futbolista ha volgut resoldre aviat.

Leo Messi volia tornar al Barça

Aquest 7 de juny del 2023 serà recordat pel dia que el millor jugador del món i fill pròdig del Barça va decidir no tornar a vestir de blaugrana. No ha estat un per tema de salari, però sí per la incertesa de l'entitat culer a nivell financer que encara no li podia oferir la firma del contracte. I en una entrevista conjunta a Sport i Mundo Deportivo, Messi ha estat molt clar: "Tenia moltes ganes, molta il·lusió per tornar. Però, per altra banda, després d'haver viscut el que vaig viure, la sortida que vaig tenir... no volia tornar a passar una altra vegada per la mateixa situació i haver d'esperar a veure què passaria". Messi ha afegit que "no volia deixar el meu futur en mans d'altres".

I tot conduïa a un destí que només podia escollir ell: "D'alguna manera, volia prendre la meva decisió pensant en mi, en la meva família". I ha sentenciat que "no torno al Barça, aniré a l'Inter Miami".

L'astre argentí sabia que el Barça podria afrontar l'operació, però que encara quedaven molts serrells per tancar: "Si bé vaig sentir que es deia que la Lliga ho havia acceptat tot i que estava tot bé perquè tornés... encara faltaven moltíssimes altres coses". "Vaig sentir que havien de vendre jugadors o baixar sou a jugadors i la veritat és que jo no volia passar per això, ni fer-me càrrec o tenir alguna cosa a veure amb tot això", cosa que vol dir que no es volia sentir responsable ni culpable de res.

"M'hauria encantat tornar. També estic en un moment on vull sortir una mica del focus, pensar més en la meva família", ha apuntat. Però també ha reconegut que ha passat dos anys al PSG "en què a nivell familiar estava tan malament jo que no ho gaudia". A banda del miratge del Mundial de Qatar, ara vol agafar un nou camí: "Vull tornar a retrobar-me amb el gaudi, amb gaudir de la meva família, dels meus fills, del dia... Per això no s'ha donat això del Barça".

Messi en primer plano durante un partido del PSG / Foto: Europa Press
Leo Messi, molt seriós durant un partit del PSG / Foto: Europa Press

Leo Messi s'ha sentit molest però segueix pensant en el Barça

A tot això, Messi ha confessat el distanciament amb el president Joan Laporta després d'haver patit tant fa dos anys amb la seva sortida. I també ha reconegut que el seu gran contacte era Xavi Hernández, excompany seu i ara entrenador culer. "En realitat, amb el president Laporta he parlat molt poquet, una o dues vegades com a molt. Amb Xavi sí que tinc molta comunicació, des que va arribar al club molt més, i molt seguida", ha assenyalat.

Però el futbolista de Rosario també ha reconegut que li han molestat moltes coses durant aquests últims dos anys: "S'han dit tantes coses, es van filtrar tantes coses, tantes mentides que es van dir, però jo no puc sortir a desmentir cada cosa que es diu".

Messi Joan Laporta / FC Barcelona
Leo Messi i Joan Laporta saludant-se / FC Barcelona

I, per acabar, també explica els seus plans de futur més enllà de l'Inter Miami: "Òbviament que sí que m'agradaria estar a prop del club. És més, viuré a Barcelona. És una de les coses que tenim claríssim amb la meva dona, els meus fills". I ha acabat assegurant que "tant de bo algun dia pugui aportar alguna cosa al club i ajudar perquè és un club que estimo com sempre he dit".