Leo Messi s'ho mereixia i ha donat la tercera estrella de Campió del Món a l'Argentina. Victòria excelsa d'una grandíssima selecció argentina a la final del Mundial de Qatar 2022 contra França als penals (3-3), la defensora del títol. El doblet de Leo Messi i el gol d'Ángel Di María han deixat sense efecte el hat-trick de Kylian Mbappé i l'Argentina torna al cim del futbol.

Messi guia l'Argentina a la final del Mundial de Qatar

La final de les finals a Qatar i partit a l'alçada del títol que s'estaven jugant. La millor França de totes, sense dubtes en l'alineació, i els jugadors del Barça Ousmane Dembélé i Jules Kounde com a titulars. I a l'Argentina, l'entrada d'Ángel Di María com a gran sorpresa. Però els ulls només estaven posats en Messi.

Di María Koundé Dembélé Francia Argentina final Mundial / Foto: EFE - Noushad Thekkayil
Ángel Di María jugant davant d'Ousmane Dembélé i Jules Kounde / Foto: EFE - Noushad Thekkayil

Els argentins han començat dominant, sotmetent els francesos i arribant amb perill a l'àrea rival. Alexis Mac Allister i Rodrigo De Paul ja han avisat en els primers deu minuts. Després ha estat Di María. Però el perill real sempre arribava quan la pilota passava pels peus d'un omnipresent Messi, capaç d'atraure rivals, de superar-los i de fer jugar l'Argentina.

Com si fos el mateix Maradona, amb ganes de per fi guanyar el seu Mundial. I al minut 23 ha marcat de penal el primer gol del partit. Falta de Dembélé sobre Di María i definició perfecta de Messi. Quart penal marcat en aquest Mundial i volent adjudicar-se el trofeu del màxim golejador del torneig. Una Argentina superior, anul·lant França i confirmant que qui mereixia aixecar el títol era el conjunt sud-americà. I Di María, després d'una gran jugada elaborada per Messi, Julián Álvarez i Mac Allister, ha fet el segon gol argentí passada la mitja hora.

celebración gol Argentina final Mundial / Foto: EFE - Juan Ignacio Roncoroni
Els jugadors argentins celebrant el gol de Leo Messi / Foto: EFE - Juan Ignacio Roncoroni

Ni Kylian Mbappé, ni Antoine Griezmann, ni Aurélien Tchouaméni ni cap altre jugador francès havien fet acte de presència a Lusail. França, totalment superada i desbordada per una Argentina que estava fent el seu millor partit mundialista. I l'entrenador francès Didier Deschamps, encara més perdut que els seus futbolistes, ha fet fora Dembélé i Olivier Giroud just abans del descans, i ha donat entrada a Randal Kolo Muani i Marcus Thuram.

Un decisiu Mbappé força la pròrroga

I a l'inici del segon temps, tot segueix igual. França ha intentat dominar, però ràpidament l'Argentina s'ha endut la pilota i ha seguit imposant-se gràcies al seu caràcter agressiu i impecable. Fins i tot, el desconcert francès era tan gran que han estat De Paul i Julián Álvarez els que han tingut el gol molt a prop a la represa, però el porter Hugo Lloris ha evitat la sentència argentina. França, amb presses, ha vist com passaven els minuts i com no podien fer mal a una Argentina molt ferma en defensa i que gairebé no ha tremolat.

Marcos Acuña ha entrat per un esgotat Di María i aleshores els francesos sí han creat més perill. I ha arribat la primera rematada francesa del partit, que ha estat de Kolo Muani al minut 68. Kingsley Coman i Eduardo Camavinga també han entrat per part de França per trobar el gol de l'esperança. I al minut 80, penal a favor de França per falta d'Otamendi sobre Kolo Muani i gol de Mbappé en el que ha estat el primer xut francès entre els tres pals. I al minut següent, empat de Mbappé amb un golàs. Dos gols per empatar inesperadament el partit i enviar la final a la pròrroga, tot i que Messi l'ha estat a punt d'evitar a l'últim minut.

gol Mbappé final Mundial Francia / Foto: EFE - Tolga Bozoglu
Els jugadors francesos celebrant un dels gols de Kylian Mbappé / Foto: EFE - Tolga Bozoglu

Justícia per a l'Argentina als penals

I en el temps extra, quan Messi ha aparegut s'ha tornat a generar perill. Lautaro Martínez, que havia entrat a la pròrroga, ha tingut dues ocasions molt clares que han acabat amb França salvant-se. I Messi, sempre Messi, ha fet el gol que l'apropava novament al títol al minut 109. Però unes mans de Montiel dins l'àrea han regalat un nou penal a Mbappé al minut 118, que tampoc ha fallat i ha fet un hat-trick per portar la final als penals. I des dels onze metres, des del punt de la pena màxima, l'Argentina ha acabat guanyant, amb gols de Messi, Paulo Dybala, Lenadro Paredes i Gonzalo Montiel, i una nova brillant actuació del porter Dibu Martínez (4-2).

Messi per fi guanya el seu Mundial en la seva última oportunitat. Tancant el cercle d'aquell or olímpic que ja va aconseguir al 2008 a Pequín amb l'altre gran protagonista argentí de la final, Ángel Di María. I ja ningú tindrà dubte que Messi és millor que Maradona. Leo Messi és el millor jugador de la història del futbol.