El Reial Madrid ha superat sense problemes l'últim partit abans de disputar l'anada dels quarts de final de la Champions contra la Juventus. Els blancs s'han imposat per 0 a 3 a un innocent Las Palmas que acabarà la jornada a set punts de la salvació. Bale ha completat una bona actuació per demanar a Zidane ser titular a Torí.

Esclau d'unes idees?

Si s'hagués d'escollir alguna persona per ser patrona del fet de morir fidel a les seves idees, aquesta seria, sense cap mena de dubte, Paco Jémez. Els seus equips tenen una forma de jugar basada en una pressió molt avançada que no negocien siguin quines siguin les circumstàncies i el rival. Alguns troben que el fet de deixar tant espai a l'esquena dels defenses és una forma de suïcidar-se... d'altres, en canvi, ho troben coherent amb el que defensa.

Sigui com sigui, la realitat és que l'estil de joc del Las Palmas li va com un anell al dit al Reial Madrid. Els blancs, que des de la prèvia del matx tenien un ull posat en l'anada dels quarts de final de la Champions contra la Juventus, arribaven a Gran Canària vestits del fons d'armari i hi han marxat sense lluir-lo massa, però tampoc embrutar-lo excessivament (la lesió de Nacho ha estat l'única notícia negativa). El vol cap a Torí ha fet una escala ràpida i poc exigent a les Illes Canàries.

I és que, per emportar-se els tres punts, els blancs n'han tingut prou amb aprofitar els espais que han deixat els locals i beneficiar-se dels seus errors defensius. Modric, motor i cervell madrileny, ha vist els primers i ha fet una passada mil·limètrica a Bale que ha acabat sent el primer gol del partit; i Benzema no ha malbaratat un innocent (i innecessari) penal de Calleri a Lucas per fer el segon.

Bale no desaprofita l'oportunitat

El Las Palmas, que durant els vint primers minuts ha plantat cara, s'ha fos entre la contundència golejadora del Madrid i ha tirat la tovallola abans de la represa. Els canaris han mostrat la seva cara més apàtica per acabar veient, mentre segueixen enfonsant-se en zona de descens, com el seu rival culminava la seva posada en escena de cara al partit contra la Juventus.

Sense jugadors com Isco o Cristiano, Zidane s'ha pogut permetre el luxe de donar més de mitja hora de descans a jugadors com Casemiro i Modric. Els blancs han tingut una segona meitat molt còmoda en què, a més, han recuperat la millor versió (o, si més no, la més golejadora) de Gareth Bale. El gal·lès, que avui apurava les seves opcions de ser titular al Juventus Stadium, s'ha reivindicat amb un doblet. El seu segon gol, el tercer del Madrid, també ha arribat des dels onze metres.

Des del primer gol visitant, el Las Palmas ha mostrat una capacitat de reacció nul·la que en els últims minuts s'ha traduït en un voler i no poder. Els de Paco Jémez no han pogut fer ni pessigolles a un equip que s'ha dedicat a gestionar l'ampli avantatge i pensar en el proper matx.

Amb el cap a Itàlia, el Madrid ha acabat sumant tres punts que l'acosten a l'Atlètic de Madrid en la lluita per la segona posició. D'altra banda, els canaris es segueixen complicant la salvació i acabaran la jornada un punt més lluny del seu objectiu. La derrota d'avui, combinada amb l'empat del Llevant a Montilivi, els deixa a set punts de la salvació.