Joan Laporta torna a l'acció. Dilluns l'expresident del Barça va parlar sobre la seva candidatura a la presidència de l'entitat, la condemna a Sandro Rosell, el risc que suposa ser el màxim mandatari del club blaugrana i també sobre qui li agradaria que entrenés el primer equip de futbol en una entrevista al Tot es mou de TV3.

Sobre la seva candidatura als comicis del 2021, Laporta ha reiterat que està treballant "amb persones de confiança per preparar una proposta" i que l'il·lusiona "gestionar un període de la història del Barça on coincidirà amb jugadors que ja havia tingut quan era president".

Segons l'empresari català, qui assoleixi la presidència "es trobarà el Barça dels 3.000 milions d'euros: 1.000 milions d'endeutament, 1.000 milions de despeses i ja veurem si 1.000 milions d'ingressos". "Hem de presentar una proposta que capgiri aquesta situació", ha afegit.

Xavi i Guardiola

D'altra banda, Laporta ha insinuat que li agradaria que Xavi Hernández fos l'entrenador del seu Barça, però ha destacat que "és ell qui ha de decidir quan és el seu moment". "Al 2021 encara hi haurà jugadors que van ser companys seus, haurà de decidir si està preparat per dirigir-los. És un home honest i viu pel futbol, prendrà la decisió correcta", ha dit. 

Xavi Hernandez Al Sadd Mundial de Clubs EFE 

EFE

A la pregunta sobre si el seu entrenador podria ser Pep Guardiola, l'expresident ha afirmat que li agradaria que tornés, però ha apuntat que és una decisió que hauria de prendre ell. "És una referència del barcelonsime i ens faria molta il·lusió que tornés", ha afegit.

La presó de Rosell i la presidència del club

Tot i que les desavinences entre l'expresident i Sandro Rosell són públiques i notòries, Laporta ha qualificat "d'injusta i desproporcionada" la presó preventiva que el seu rival va haver de viure durant dos anys. "Desitjo que superi aquest malson, he vist que ha patit i que ho ha passat malament. Les persones ens podem enfrontar, però quan es tracta d'una qüestió d'humanitat, tots tenim aquesta sensibilitat, sobretot si no som rancuniosos. M'agrada mirar endavant", ha dit.

sandro rosell efe

EFE

Per acabar, Laporta ha parlat sobre el risc que suposa ser un president del Barça compromès amb el procés. "Corres més riscos, hi ha gent amb poder antidemòcrata que té ganes de fer-te mal i perjudicar-te. No crec que per ser president del Barça hagis d'acabar a la presó, però ser un president d'idees catalanistes i compromès amb el procés pot ser un risc afegit", ha sentenciat.