Aprofitant que la Juventus ha viatjat a Barcelona per jugar el doble Gamper de demà, el seu president Andrea Agnelli també s'ha desplaçat a la capital catalana i també ha fet el mateix Florentíno Pérez, el màxim mandatari del Reial Madrid, i han aprofitat per reunir-se amb Joan Laporta.

Barça, Madrid i Juve, els únics supervivents de la Superlliga

El FC Barcelona, Reial Madrid i Juventus de Torí són els tres únics equips que encara no han esborrat el seu nom de la, de moment, fallida Superlliga Europea que van pretendre impulsar aquests tres clubs al costat d'altres de les grans institucions del futbol europeu com el Chelsea, l'Inter o l'Atlètic de Madrid, entre d'altres.

Pancarta Camp Nou Barça contra Superlliga / Pau del Carrer

La superlliga va fracassar, en gran mesura, per l'oposició dels seguidors / Pau de la Calle

Així, els tres presidents han improvisat una mena de cimera per parlar sobre el projecte, i més, després de les ferotges crítiques tant de Florentino com de Laporta a l'estatus actual del futbol i als seus dirigents, tant a nivell europeu com a espanyol. De fet, les lligues domèstiques van arribar a anunciar que podrien prendre accions brusques com l'expulsió dels equips que prenguessin part a la Superlliga.

La lliga espanyola ha perdut molt valor amb la sortida de Ramos i, per descomptat, Messi

De moment, aquesta competició és només el somni d'un grup reduït de dirigents i d'un grapat d'inversors multimilionaris que veuen en aquest projecte l'oportunitat ideal per amassar encara més fortuna, així que les lligues, ara per ara, segueixen el seu curs habitual, encara que en el cas de l'espanyola, ha perdut dos dels seus actius més importants, amb Madrid i Barça com a damnificats.

Els seus dos capitans, Ramos per al Madrid, i sobre tot Messi, per part del Barça, deixen un buit insubstituïble per Tebas i la seva Lliga, que perd innegablement valor de cara als propers anys.

messi sergio rams enfadats GTRES

La Lliga ha perdut dos actius molt importants: Leo Messi i Sergio Ramos / GTRES

Tots aquests temes, a més d'un apetitós dinar, han format part del menú del dia a la marisqueria Botafumeiro, situat en el Carrer Gran de Gracia de la ciutat comtal, el lloc escollit per fer-se la reunió. A la sortida, Florentino, preguntat pels periodistes, s'ha negat a respondre sobre la Superlliga, sobre Messi o sobre la possible arribada de Mbappé a Madrid si es confirma el fitxatge de Messi pels parisencs. Silenci sepulcral, un dia on tot el que havia de dir ho ha fet en una taula de restaurant. 

Agnelli ha explicat com va fracassar el projecte de CVC a Itàlia

Qui també ha parlat durant el menjar ha estat Agnelli, el president de la Juve, que ha explicat als seus dos acompanyants com va fracassar la idea de CVC d'invertir en la lliga italiana, com ara està intentant Tebas en la lliga espanyola. Tebas, al qual la Sèrie A el va intentar convèncer fa uns anys perquè gestionés la seva competició, ja va tenir un pes important en aquesta operació.

L'operació era similar a la d'ara. CVC va intentar comprar el 10% de la lliga italiana però, en aquest cas, els clubs es van oposar perquè, segons defensaven, els feia perdre un poder que no estaven disposats a renunciar. A Espanya, de moment, només Barça i Madrid han manifestat públicament la seva desaprovació davant la temptativa de Tebes.

Barça i Juventus tindran temps per parlar durant el Gamper

Així doncs, caldrà esperar i estar atents als pròxims moviments dels tres clubs. Dos d'ells, Barça i Juventus es veuran demà durant tot el dia, per a la disputa del Trofeu Joan Gamper entre els seus equips femenins, primer, i entre els equips masculins després.

Andrea Agnelli ECA @ECAEurope

Andrea Agnelli, el president de la Juve, donant un discurs en l'ECA (Associació de Clubs Europeus) / @ECAeurope

Potser avui Laporta i Agnelli no han tingut temps de parlar tot el que volien i demà, mentre Alèxia Putellas, Aitana Bonmatí, Frenkie De Jong o Cristiano Ronaldo fan de les seves a la gespa de l'Estadi Johan Cruyff, els dos presidents parlen de les seves coses uns metres més amunt, a la llotja.

 

Imatge principal: Laporta i Florentino, junts a la llotja de l'estadi Alfredo Di Stefano durant l'últim Clàssic / EFE