Haver format part de la Superlliga europea té conseqüències. La Premier League sancionarà els sis clubs anglesos que van aparèixer com a membres fundadors del nou torneig, encara que els clubs es retiressin del projecte al cap de 48 hores i demanessin perdó, veient el rebuig social dels aficionats i d'institucions com la UEFA i la FIFA.

23 milions d'euros de sanció

El Big Six (Manchester City, Manchester United, Liverpool, Tottenham, Arsenal i Chelsea) haurà de pagar una multa de 20 milions de lliures esterlines (uns 23,2 milions d'euros) per haver estat dels fundadors de la Superlliga, segons ha avançat Sky Sports. Aquesta quantitat suposa gairebé uns 4 milions d'euros per a cadascú en un moment que les economies dels clubs no són les millors.

Pep Guardiola Manchester City Premier League EFE

Pep Guardiola i el seu equip amb la Premier / EFE

La pandèmia del coronavirus ha deixat molts clubs de futbol, sobretot els més grans, amb problemes econòmics. La no assistència del públic als estadis fa molt i també que els patrocinadors haguessin de rebaixar el que donaven.

Amenaça de futures sancions

Inclús, la Premier ha amenaçat aquests clubs amb futures sancions si torna a haver-hi el perill d'una nova competició. En aquest hipotètic cas, els clubs haurien de pagar 23,2 milions d'euros, cadascú, i tindrien una reducció de 30 punts menys al campionat domèstic, segons les informacions del mitjà britànic.

La Premier té previst cobrar l'única sanció de 23,2 milions d'euros, repartida entre sis, en metàl·lic; mentre que la UEFA està preparant una altra sanció per la seva part, però amb una fórmula diferent. L'ens presidit per Aleksander Ceferin pretén reduir els guanys pels drets de televisió dels clubs fundadors de la Superlliga a la pròxima temporada, segons Sky Sports.

Lamela Tottenham Arsenal Premier EFE

El Tottenham contra l'Arsenal / EFE

Recordem que la Superlliga va ser potenciada per dotze clubs fundadors (Barça, Reial Madrid, Atlètic de Madrid, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Tottenham, Arsenal, Chelsea, AC Milan, Inter de Milà i Juventus) i només queden defensant-la els culers, els madridistes i els de la Vecchia Signora. Aquests tres clubs estan molt tranquils i han portat el tema al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

 

Imatge principal: El City i el Chelsea durant la final de la Champions / EFE