Matí actiu a la vida de Joan Laporta. El nou president del Barça està de celebració pels resultats aconseguits a les urnes i ja s'ha conegut qui serà el nou director general de l'entitat blaugrana. Es tracta de Ferran Reverter, empresari català vinculat durant més de vint anys a MediaMarkt i que substituirà Òscar Grau, segons ha avançat el portal 2Playbook.

"Encarregat de transformar l'entitat"

El mateix Laporta ho ha confirmat aquest dilluns en una entrevista a RAC1. "Ho confirmo. És una de les persones que incorporarem a nivell executiu. Serà l'encarregat de transformar l'entitat amb el nou model que aplicarem al club. Això es farà de forma serena i tranquil·la", ha expressat.

Laporta Font Freixa elecciones Barca FC Barcelona

Laporta celebra la victòria amb Font i Freixa / FCB

Reverter, de 48 anys, és llicenciat en Econòmiques per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i amb estudis superiors per l'Iese. Va començar com a responsable de botiga de MediaMarkt el 2005 i durant aquests anys va assumir càrrecs de més responsabilitat. Va ser el director executiu de MediaMarkt Iberia fins al novembre de 2018 i ara mateix és el CEO de MediaMarktSaturn, grup propietari d'ambdues cadenes de distribució.

Aquesta companyia va tancar l'exercici fiscal 2019-2020 amb uns ingressos de 20.831 milions d'euros i Reverter arriba al Barça amb una situació econòmica molt delicada, amb un deute de gairebé 1.200 milions d'euros, 730 milions dels quals són a curt termini.

Joan Laporta celebra Yuste Elena Fort Jaume Giro presidente Barca EFE

Laporta i el seu equip celebren el triomf / EFE

Reverter estarà al capdavant de totes les àrees corporatives, incloses les de generació de negocis i administració. Per la seva part, Mateu Alemany, que es parlava durant la campanya com el possible CEO del club, ocuparà la direcció de futbol i Jordi Cruyff, la de la secretaria tècnica, segons 2Playbook.

És prou conegut que la gestió de Josep Maria Bartomeu no va ser bona i que els comptes del Barça s'han vist agreujats per aquest fet i també per la pandèmia del coronavirus. Laporta, no obstant això, no vol "acarnissar-se" amb ningú. "Parlaré amb ells, demanaré explicacions i si no hi ha més remei, es depuraran responsabilitats. La gestió anterior no ha anat bé, però no veuran una versió d'acarnissar-me amb ningú".

 

Imatge principal: Ferran Reverter en una imatge d'arxiu / MediaMarkt