Joan Laporta torna a l'atac. Aquest dimecres, l'expresident del Barça i candidat oficiós als comicis del 2021 ha llançat un dard a la junta directiva de Josep Maria Bartomeu en un acte de l'Hospital San Joan de Déu. La renovació paralitzada de Leo Messi l'inquieta profundament.

"Crec que Messi encara té molt recorregut a can Barça i que s'ha de fer el que correspongui perquè es trobi a gust i pugui estar aquí uns anys més, però aquesta directiva no crec que vagi pel bon camí", ha dit. Deixar escapar Messi, ningú ho discuteix, seria la sentència de mort de qualsevol president, també de Bartomeu.

Laporta, a més, ha assegurat que vol que Messi segueixi al club l'any 2021, però que li fa por "que alguna acció de la junta pugui portar a una decisió irreversible”.

Leo Messi Anotine Griezmann escalfament Europa Press

Messi i Griezmann, en una imatge d'aquesta temporada / Europa Press

Laporta no s'amaga

L'expresident, d'altra banda, ha assegurat que cada vegada té més ganes de presentar-se a les eleccions per a la presidència del club que tindran lloc l'estiu del 2021. Tot i que encara no ha presentat la seva candidatura de manera oficial, les constants declaracions de Laporta fan pensar que sí que formarà part de la llista de candidats.

Tot, per tornar a comandar el Barça i destronar una junta i un president que per qui no té cap simpatia. "No és el BarçaGate, és el BartoGate", ha dit en relació a l'escàndol dels perfils falsos d'I3 Ventures a les xarxes socials.

Joan LAPORTA cruyff GTRES

Laporta, en una imatge d'arxiu / GTRES

Favorit a les eleccions

Cal recordar que, segons una enquesta de l'Institut Feedback per a ElNacional.cat, Laporta seria el candidat més votat entre els aficionats del Barça si ara es convoquessin una noves eleccions al club.

L'expresident va aconseguir el 43,2% dels vots d'un estudi basat mostres de 800 enquestes telefòniques fetes entre el 29 de juny i el 2 de juliol. El 43,2% dels vots el deixarien a anys llum de Víctor Font, segon en l'enquesta amb un 10,6% dels vots, mentre que Jordi Roche seria el tercer amb un 9,7%.

En l'enquesta realitzada entre els socis del club, Laporta es va enfilar al 56,2% dels vots, mentre que Víctor Font mantenia la segona posició amb el 15,5% dels vots.