La Juventus segueix amb pas ferm cap al títol de lliga després de la victòria per 2-1 contra la Sampdoria. Exhibició a la Serie A amb 53 punts dels 57 possibles i amb un Cristiano Ronaldo que ja fa temps que s'ha confirmat com el jugador més decisiu de l'equip. El portuguès ha obert la llauna quan no s'havien jugat ni dos minuts de partit i ha sentenciat des del punt de penal ja a la segona part.

Cristiano no ha deixat ni els clàssics cinc minuts de marge de tempteig dels dos equips. Ha rebut la primera al vèrtex de l'àrea, ha vist el forat i ha carregat la cama dreta buscant el pal llarg amb un xut per baix. El porter podia haver fet alguna cosa més, però ja era tard. La Juve havia deixat les coses clares des del primer moment i Cristiano seguia en ratxa.

La Sampdoria era incapaç de passar camp. Pressió agressiva dels locals que manaven i proposaven el que volien aprofitant el bon ambient que es vivia a l'estadi. Dybala ha fregat el segon amb un xut amb rosca que ha passat molt a prop del pal. El control dels de Torí era absolut fins que unes mans a l'àrea acabaven en penal a favor dels visitants. Quagliarella transformava i donava oxigen a l'equip quan pitjor ho estava passant.

Ja a la segona part, el partit ha seguit un guió diferent. Si bé és cert que els locals han tingut ocasions claríssimes, com el xut de Matuidi o la quasi rematada de Mandzukic, la Sampdoria ha atacat més que en els primers 45 minuts i la Juventus s'ha mostrat més imprecisa en línies generals.

D'un córner ha sorgit el segon gol dels de Torí. Mans de Ferrari, l'àrbitre ha consultat el VAR i ha xiulat un penal que Cristiano s'ha encarregat d'executar. Xut potent al centre de la porteria i partit mig sentenciat a falta de 25 minuts.

El VAR dicta sentència

En l'afegit i amb 2-1 en l'electrònic, Saponara s'ha tret de la màniga un golàs a l'escaire que empatava el partit en pràcticament l'últim sospir. Silenciava el Juventus Stadium i era un gerro d'aigua freda pels líders de la Serie A. Després de la celebració i l'eufòria dels jugadors de la Sampdoria, l'àrbitre ha revisat la jugada al VAR i ha anul·lat el gol per fora de joc. La Juve respirava, Cristiano somreia perquè el seu doblet servia per tornar a guanyar, i els seguidors i jugadors de la Sampdoria es menjaven l'àrbitre.

Polèmiques al marge, la Juventus tanca l'any en un estat de forma salvatge. Compta tots partits, tret de dos empats, per victòries a la Serie A i segueix augmentant el seu avantatge amb el Napoli, segon classificat.