Ha passat una mica més d'un mes des que saltés la sorpresa a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc. Aquell dia (27 de gener), el Barça va perdre contra el Vila-real, per tres gols a cinc, en un partit molt estrany, en el que els blaugrana van remuntar per ser remuntats. En aquell temps, Xavi Hernández era el centre de les crítiques pels mals resultats de la seva plantilla i el mal joc. Així doncs, després d'una tensa reunió, el tècnic egarenc va deixar anar la bomba i va anunciar la seva dimissió en diferit.

L'entrenador culer va ser taxatiu, la decisió estava presa i, una vegada finalitzada la campanya, deixaria de dirigir el FC Barcelona. La intenció estava clara, alliberar de pressió els seus futbolistes perquè, una vegada per sempre, poguessin portar a col·lació la seva millor versió. I, casualitat o no, la veritat és que l'equip català no ha perdut des que Xavi anunciés la seva marxa. Amb un joc més o menys vistós, però la plantilla ha sabut tirar els partits endavant, s'ha classificat per als quarts de final de la Champions League i ja són segons a LaLiga EA Sports.

Xavi Hernández celebració gol Barça / Foto: EFE
Xavi Hernández celebrant un gol / Foto: EFE

Laporta demana a Xavi que segueixi...

Hi va haver, segons molts mitjans, llàgrimes al vestidor català quan Xavi va comunicar la seva decisió als seus jugadors, però, com tot en la vida, també hi va haver qui no li va importar en absolut, encara que els noms no han transcendit. Ara, després dels bons resultats aconseguits per la plantilla culer, la continuïtat de l'entrenador egarenc torna a ser notícia. Són moltes les veus que asseguren que el tècnic culer seguirà a la banqueta del Barça, almenys, una temporada més, encara que per a això haurà de recular en les seves paraules.

Joan Laporta i Rafa Yuste han comunicat obertament la seva intenció que es quedi. Ells són els seus principals valedors i li insisteixen perquè reconsideri la seva decisió i acabi fent marxa enrere. Bàsicament, perquè estan estudiant el mercat d'entrenadors i no veuen ningú que pugui millorar les seves prestacions. L'actual situació econòmica del club, d'altra banda, també dificulta les tasques de recerca, que limita molt a l'hora d'elegir candidat.

Joan Laporta, somrient en el comiat d'Eduard Romeu del Barça / Foto: Pau Venteo
Joan Laporta, somrient en el comiat d'Eduard Romeu del Barça / Foto: Pau Venteo

... però al vestidor no ho tenen clar

Amb tot això, el nom de Xavi guanya forces per seguir a la banqueta del FC Barcelona, malgrat les paraules en les quals va assegurar que no ho faria. Va ser una decisió premeditada des de feia temps i semblava que ho tenia molt clar, però el seu discurs s'ha anat estovant. Va passar d'un no rotund quan li preguntaven si seguiria, a deixar-lo en l'aire, i és que sap que Joan Laporta confia en ell cegament. Com diem és el seu principal valedor, però hi ha en el club qui no el considera l'ideal.

A escala interna hi ha qui no vol que continuï, entre ells alguns al vestidor blaugrana, els noms del qual no han transcendit. Hi ha qui considera que fa falta un nou inquilí a la banqueta per dotar d'aire fresc un equip que sembla una mica cremat. Tanmateix, qui mana és Laporta i si Xavi recula, el president blaugrana donarà l'ordre que continuï. Tot dependrà dels resultats que obtingui l'equip d'aquí a final de temporada i de la decisió de Xavi.