El 21 d'abril del 1994 el Joventut de Badalona va fer història. Ara fa just 25 anys que es compleix la gesta de la Penya, que va tocar el cel a Tel Aviv després de guanyar la Lliga Europea contra l'Olympiacos (57-59) en un partit que segueix inesborrable en la memòria dels aficionats verd-i-negres.

Vint-i-cinc anys després, el Joventut, presidit per un dels integrants d'aquell equip, Juanan Morales, sembla haver renascut sobre els seus sòlids fonaments basats en el treball amb el planter després d'estar prop de la desaparició i del descens esportiu a la Lliga LEB la temporada passada. La Penya va fer història guanyant la seva primera i única Copa d'Europa dos anys després que el Partizan de Belgrad li arrabassés el títol als catalans a Istanbul amb una cistella inoblidable de Sasha Djordjevic.

El que va ser entrenador de l'equip serbi, Zeljko Obradovic, va ser l'encarregat dos anys després de portar el Joventut de Badalona a la consecució del títol europeu en el que va ser el seu únic any a Badalona. La crisi econòmica que començava a patir el club català va propiciar la seva sortida del club i el seu fitxatge pel Reial Madrid, el qual va fer també campió d'Europa en la temporada 1994/95. Un quart de segle després, l'ara tècnic del Fenerbahce turc ja compta amb nou Eurolligues amb cinc equips diferents.

El títol europeu dels badalonins va ser el punt àlgid d'una generació de jugadors sortits del planter verd-i-negre com Jordi Villacampa, els germans Rafa i Tomás Jofresa, Juanan Morales o Dani Pérez, que va ser complementada amb grans jugadors com Corny Thompson, autor de la cistella del triomf a Tel Aviv, Mike Smith o Ferran Martínez.